Nijerya Merkez Bankası Başkanı, eNaira için 8 milyon aktif kullanıcı hedefinin altını çiziyor…

Nijerya Merkez Bankası Başkanı Godwin Emefiele, Nijerya Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) eNaira hakkında dikkat çekici bilgiler paylaştı. Geçtiğimiz yılın Ekim ayında pilot kullanıma sunulan eNaira’da ikinci safhaya geçildiğini kaydeden Emefiele, yaklaşık 8 milyon aktif kullanıcı hedefinin altını çizdi.

Merkez Bankası Başkanı, eNaira’nın piyasaya sürülmesinden bu yana 270 binden fazla aktif cüzdanda 840 binden fazla kez indirildiğini ve şimdiye kadar 9,5 milyon doları aşan yaklaşık 200 bin işlem kaydedildiği bildirdi.

İlk aşamada, eNaira yalnızca banka hesabı sahiplerine ve akıllı telefon uygulamaları aracılığıyla sunulmuştu.

İkinci aşamada Merkez Bankası, SMS ile aynı şekilde çalışan USSD kodlarını kullanarak ödeme hizmetini, cep telefonlarında deneyimlenmesini mümkün kılacak şekilde genişletmeyi planladığını duyurdu.

Nijeryalı yetkililer eNaira kullanıcılarının, banka hesapları olsun ya da olmasın, cep telefonlarında dört basamaklı bir kod kullanarak CBDC için cüzdan oluşturmalarına izin vermeyi planlıyor. Bu adım son derece önemli, zira Afrika ülkesinin nüfusunun yüzde 40’ının herhangi bir banka hesabı bulunmuyor. Dolayısıyla ilgili stratejinin finansal erişimi daha da artıracağı kaydediliyor.

Nijerya Hükümeti, önümüzdeki birkaç ay içerisinde 8 milyondan fazla kişinin eNaira’yı bir ödeme yöntemi olarak benimsemesini bekliyor.
Son olarak Nijerya Merkez Bankası Başkanı Emefiele, “Şu anda dijital bir ekonomide, dijital bir alanda, nakit kullanıcılarının neredeyse sıfıra ineceği gerçeğiyle yaşamaktan başka seçeneğimiz yok.” Diyor.

Kaynakblockchain.news