Nissan Web3’e yönelik yeni ticari marka başvurularında bulundu. İşte detaylar…

Japon otomotiv şirketi Nissan, ABD’de Web3 ile ilgili 4 yeni ticari marka başvurusunda bulundu. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ndeki (USPTO) ticari markalar Infiniti, Nismo ve Nissan şeklinde…

Patent detayları Nissan’ın henüz bilinmeyen bir gelecekte giysiler, otomobiller, çeşitli kartlar, oyuncaklar, biletler, NFT’ler ve daha birçok başlıkta sanal ürünler sunma planlarına işaret ediyor. Nissan’ın metaverse odağında otomobil satışını pilot aşamada ve son derece kompakt bir yaklaşımla başlattığı da biliniyor.

Ek olarak şirketin çevrimiçi video, fotoğraflar, sanat eserleri, biletler, sesler, müzik, vb. öğeleri kapsayan metaverse reklam ve “eğlence hizmetleri” odağındaki planlarının da ana hatları netlik kazanıyor.

Nissan ayrıca NFT’ler ve çalışma prensipleri hakkındaki bilgilerin yer aldığı bir web sitesi oluşturmak istiyor…

Metaverse mağazası…

Web3 ile ilgili son patent başvurularının yanı sıra şirket, Japonya’daki sanal mağazası Nissan Hype Lab’te 3 ay süreli deneysel bir sürece başladı.

Söz konusu sanal mağazada müşteriler metaverse’teyken Nissan marka otomobilleri inceleyebilecek, araçlar hakkında detaylı bilgi edinebilecek, hatta test sürüşü yaparak en nihayetinde diledikleri modelleri satın alabilecekler.

30 Haziran’a kadar müşteriler sanal mağazayı “günün 24 saati” PC ya da akıllı telefon üzerinden ziyaret edebilecek ve kendi özelleştirilmiş avatarlarını oluşturabilecekler. Belirli saatlerde müşterilerin sanal satış personeli ile etkileşim kurabileceği de belirtildi.
İlginç olacağına şüphe yok…

Kaynakblockchain.news