Blockchain girişimi Nous Systems, blokzinciri teknolojisi üzerine kurulu dünyanın ilk merkezi olmayan hedge fonunu duyurdu. İşte detaylar…

Merkezi olmayan yatırım platformu Nous Fund (Nous Fonu), Polygon Network’te yayına başladı. Yatırımcılar, Nous Fonu aracılığıyla kendi karşılıksız sözleşmelerini basabilecekler ve aynı zamanda Nous’un varlık yönetimi aracına doğrudan katılabilecekler.

Nous ekosistemi, akıllı sözleşmelerin otomasyonunu kolaylaştırmak için Chainlink Keepers’ı ve yönetim süreçlerini basitleştirecek Chainlink Feed’lerini de entegre etti.

Nous Systems CTO’su Kristijan Zivcec; “Blok zinciri teknolojisi, ilk kez merkezi olmayan bir varlık yönetimi platformu oluşturmamızı sağlıyor. Bu yeni nesil varlık yönetimi teknolojisi; güvenli, güvenilir ve uygun maliyetli işlemler sağlama yeteneği ile karakterizedir.” dedi.

Nous, akıllı sözleşmelerin nispeten küçük bir kullanımı olmasına rağmen, yatırımcıların blok zinciri teknolojisine olan güveninin artmasının, geleneksel yasal anlaşmaların yerini hibrit akıllı sözleşmelerle değiştireceğini belirtiyor. Bunu takiben, yatırımcıların Nous Fonu’nu finans sektöründeki faydasını göstermek için kullanmaya başlayacağına inanılıyor.

Polygon ana ağındaki Nous Fonu çoklu Chainlink hizmetleri, Nous’un 0,03 dolarlık düşük para basma ücretleri ile ETH, MATIC, USDC ve USDT kullanarak yatırım sözleşmeleri oluşturmasına olanak tanıyor.

Son olarak Nous Systems CEO’su Tom Stuart; “Geçmişte varlık yönetimi çok özeldi. Yalnızca önemli servete sahip olanlar tarafından erişilebilirdi ve bu nedenle Nous Fonu’nun lansmanı yeni bir finansal çağın başlangıcını temsil ediyor. Bunlar, 100$’a kadar yatırımı olan herkes için erişilebilir olan %99’luk hizmetlerdir.” Diyor.

Kaynakblockchain.news