Brezilyalı FinTech Nubank, 1 milyon kripto varlık müşterisine ulaşıldığını duyurdu. Söz konusu eşik, 1 aydan kısa sürede geride bırakıldı.

Brezilya’da kripto para birimlerine erişimi popüler hale getirmek isteyen Nubank, Haziran ayı sona ererken yeni bir ürün sunmuştu. Bu ürünle kripto varlıklara yatırım imkanı sunan başarılı FinTech (finansal teknoloji şirketi), sadece 3 haftada 1 milyon kripto müşterisine ulaşıldığını açıkladı.

Neobank, uygulama aracılığıyla kripto para birimlerine yapılan toplam yatırım ve ortalama yatırım miktarı gibi verileri henüz paylaşmadı. Ancak daha fazla kripto para birimi ekleneceğini belirtti.

Ürün, likidite sağlayıcısı olan blockchain altyapı şirketi Paxos tarafından işlevsel kılınıyor. Ek olarak Paxos, varlıkların güvenliğinden sorumlu.

Nubank, minimum 1,00 BRL (yaklaşık 0,20 ABD doları) tutarındaki işlemlere izin veriyor ve herhangi bir işlemden binde 12 oranında komisyon alıyor.

“Bu ticaret deneyimi hala çok niş”

Nubank CEO’su ve kurucu ortağı David Vélez, bundan sonraki 1 yıllık sürede hedeflerinin 1 milyon yeni kullanıcıya ulaşmak olduğunu ve mobil uygulamaları aracılığı ile kripto varlıklara erişimi yaygınlaştırmak istediklerini kaydederek şöyle devam etti: “Kriptonun Latin Amerika’da büyüyen bir trend olduğuna, yakından takip ettiğimize ve bölge üzerinde dönüşümsel bir etkisi olacağına inanıyoruz. Yine de bu ticaret deneyimi hala çok niş.”

Nubank, son dönemin öne çıkan FinTech’lerinden. 2014’te kuruldu ve 2022’nin ilk çeyreğinde 10 milyon ABD doları kâr bildirdi. Diğer yandan geçen yıl 400 milyon ABD doları tutarında bir yatırım alarak Latin Amerika’nın en değerli beş finans kuruluşundan biri haline dönüştüğünü de belirtelim.