Popüler NFT pazaryeri OpenSea, yeni bir yaklaşımla kullanıcılarına daha fazla güven duygusu aşılamak istiyor…

NFT dünyası, son dönemde kaydedilen FTX sarsıntısı ve devamında düşüş eğilimi sergileyen kripto paralardan bağımsız olarak nispeten yatay bir çizgide ilerleyişini sürdürüyor. Yakın zamanlı gelişmelerle adından söz ettirmeye devam eden NFT’lere ilişkin pazaryerlerinde ise kullanıcı tabanının beklentilerine yönelik kararlar alınmaya devam ediliyor.

Bu kapsamda önde gelen NFT pazarı OpenSea, topluluktan gelen artan şikayetler arasında yer alan “yaratıcı telif haklarını uygulama” taahhüdüne ilişkin duruşunu yeniden gözden geçiriyor. Kısa süre önce yayınlanan bir tweet dizisinde OpeaSea, NFT telif ücretlerine yaklaşımında bir dizi ayarlama açıkladı. Bu adım kamuoyu tarafından olumlu karşılandı.

Söz konusu değişiklikler arasında, Operatör Filtresi adı verilen bir zincirleme uygulama aracının piyasaya sürülmesi ve mevcut Operatör Filtresi kaydının yönetişimi ile mekanizmasının geliştirilmesinde görevli merkezi olmayan bir yapı olan Yaratıcı Sahiplik Araştırma Enstitüsü’nün (CORI) oluşturulması yer alıyor.

Yaratıcı Sahiplik Araştırma Enstitüsü’nün telif hakları ile ilgili dikkat çekici bir uygulama sahası oluşturabileceği kaydediliyor.

OpenSea’nın mevcut yaklaşımı, geçen hafta başlatılan Magic Eden’in Solana engelleme listesi aracına benziyor.