OpenSea platformuna NFT saldırılarının tespit ve takibini esas alan yeni bir pano eklendi…

Kripto para cüzdanı ZenGo’nun arkasında bulunduğu bir ekip, OpenSea platformuna NFT saldırılarının tespit ve takibini esas alan yeni bir pano ekledi. Gerçek zamanlı pano, OpenSea topluluk üyelerinin çevrimdışı imzalarla NFT konusundaki güvenliğe katkıda bulunmasını mümkün kılıyor.

NFT hack dedektörü olarak tanımlanan pano, alım-satım işlemlerinin izlenmesi, karşılaştırmalar yapılması, düşük fiyatların tespitini, vb. içeriyor. Bu noktada herhangi bir şüpheli veri varsa potansiyel bir NFT güvenlik sorunu olarak değerlendiriliyor.

Yine de ZenGo ekibi kat edilmesi gereken yollar bulunduğuna ve sistemin yeterince iyi olmadığına vurgu yaparak Ethereum Vakfı, çeşitli merkeziyetsiz uygulamalar ve diğer cüzdanlarla çalışmaya başlandığı kaydediliyor.

ZenGo’nun CTO’su Tal Be’ery, “Kullanıcılar, bazı çevrimdışı imzalara biraz görünürlük sağlayan ancak tüm çevrimdışı imzaları kapsamayan ve yeni bir çevrimdışı imza biçimi eklendiğinde güncellenmesi gereken bazı tescilli tarayıcı uzantılarını kullanabilir” Dedi.

OpenSea’de, topluluğun diğer kuruluşları ve bireyleri tarafından da sorunlu işlemlerle ilgili benzer uyarıcı ifadeler yayınlanmıştı.

Hırsızlığa karşı koruma projesi Harpie, 23 Aralık’ta NFT pazarının kullanıcılarını etkileyen özel açık artırmaları kullanan bir dolandırıcılık hakkında topluluğa bir uyarı yayınlamıştı.

Kaynakblockchain.news