Origin Ether, lansmanından sadece iki hafta sonra toplam kilitli değerde (TVL) 12 milyon dolardan fazla kar sağladı.

Blockchain analitik platformu DefiLlama’dan alınan verilere göre, yeni bir verim çiftçiliği uygulaması olan Origin Ether, lansmanından sadece iki hafta sonra toplam kilitli değerde (TVL) 12 milyon dolardan fazla gördü.

Uygulama 16 Mayıs 2023’te tanıtıldı. Alınan veriler, uygulamanın yayınlanmasından önceki dönemde mevcut olan 793 bin doları kapsadığına işaret ediyor. 16 Mayıs 2023’teki halka arzın ardından Origin Ether bazlı mevduatlar birikmeye başladı ve bu da dönem içinde yaklaşık 12,6 milyon dolar değerinde karla sonuçlandı.

Origin Ether, Ether’i Curve ve Convex gibi çoklu likit staking ve merkezi olmayan finans (DeFi) protokollerine yatırarak verim elde etmek için kullanıyor. Ether’in bir kısmı, para yatırma işleminden önce sıvı staking türevlerine dönüştürülüyor ve bu da kullanıcıların ek çiftçilik ödülleri kazanmasına olanak tanıyor.

Ek olarak Origin Ether, Curve ve Convex’te maksimum yatırım getirisi için algoritmik bir piyasa operasyonları tekniği kullanıyor.

Bu tür likit staking protokollerinin popülaritesindeki artış, Ethereum’un hisse ispatı konsensüsüne geçmesiyle birlikte geliyor.