Amadeus ve Sabre ile birlikte seyahat sektöründeki en büyük üç küresel dağıtım sisteminden biri olan Travelport, seyahat acentelerine ödenen otel komisyonlarında uzlaşma için bir blockchain çözümü geliştirdiğini duyurdu.

Blockchain uygulaması IBM, seyahat yönetim şirketi BCD Travel ve farklı otel zincirlerinin desteğiyle geliştiriliyor.

Travelport, seyahat acenteleri için en büyük sıkıntının müşterileri için rezerve edilen otellerin uzlaştırılması olduğunu belirtiyor. Rezervasyon yapmak işlemi pek karmaşık olmasa da müşterilerin iptallerini veya konaklamalarını uzatan kişileri ve ilgili komisyonları takip etmek oldukça sıkıntılı bir süreç olabiliyor.

Travelport’un Kıdemli Ürün Müdürü Ross Vinogard konuyla ilgili olarak: “Amacımız, bir rezervasyonun yaşam döngüsünü blockchain’in üzerine koymak. Bunun saydamlık, güven ve dolayısıyla rezervasyon hacmini artıracağına inanıyoruz. 650.000’den fazla otelle işlem yürüten 69.000 seyahat acentemiz var. Bizim platformumuz işlemleri kolaylaştırırken acenteler ve oteller komisyonları excel tablolarıyla dolmuş eski bir yöntemle çevrimdışı olarak uzlaştırmaya çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Seyahat acenteleri gelirlerinde net bir görünürlük eksikliğine sahip. Otel çıkışlarından 60 gün öncesine kadar komisyonlarını bilmiyorlar ve mevcut sistemlerdeki esneklik eksikliğinden dolayı komisyonlarını kaybediyorlar. Travelport’un IBM ile blockchain taknolojisi sayesinde bu sürece bir şeffaflık sağlayarak sorunu ortadan kaldırması bekleniyor.