Bir GT takımı, daha önce duyulmamış bir adım atıyor ve yarış otomobili yarış parçası NFT sertifikaları oluşturmak istiyor. İşte detaylar…

NFT’nin farklı açılımları hız kesmiyor… Bu bağlamda otomobil yarış takımı Vincenzo Sospiri Racing’in otomobil parçalarını sertifikalandırma esasıya bir program başlatmak istediği ve bunun için Go2NFT veSkey Network ile birlikte çalışacağı açıklandı. Go2NFT, bir NFT platformu…

Ekiplerin oluşturulacak yarış otomobili yarış parçası NFT sertifikaları sayesinde kalite takibi yapacakları belirtilirken konuyla ilgili olarak eski yarış pilotu Vincenzo Sospiri, “Bu sayede performans izleme ve kaynak tespiti gibi yarış filomuzun her parçasını güvenli şekilde doğrulamamız ve denetlememiz mümkün olacak.” Dedi.

Öte yandan VSR olarak da bilinen Vincenzo Sospiri Racing, NFT sertifikasyonunu markalı ürünlerde de kullanmak istiyor. Bunun ürün satın alan müşterileri memnun edeceği ve ‘rahatlatacağı’ ifade ediliyor. Sahte ürünlere karşı atılacak bu adım NFT’nin fikri mülkiyet alanında koruyucu yöne sahip olduğu düşüncesinin güçlü bir şekilde ele alındığına işaret ediyor.

Yarış dünyası ile kripto dünyası arasındaki etkileşim tam gaz devam ederken Go2NFT yöneticilerinden Boris Ejsymont, “NFT faydalarının marka ve hayranlar için daha fazla güven ve şeffaflık oluşturmaya yardım edeceğine inanıyoruz. VSR ile yapılan bu proje, dünya çapında sevilen markalar için bu tür birçok iş birliğinin ilk adımı olacak.” Diyor.