Blockchain teknolojisi, oyunculardan ve oyun geliştiricilerinden gelen tepkilerle karşı karşıya kalıyor ve bazı stüdyoları Web3 ile bağlantılı “moda sözcüklerden” kaçınmaya zorluyor.

Madeire Blockchain 2023 konferansında gerçekleşen bir oturumda, blockchain özellikleri üzerinde çalışan oyun stüdyoları, geliştiricilerden, oyunculardan ve yayıncılardan kabul almak da dahil olmak üzere teknolojiyi oyunlara entegre etmenin getirdiği zorlukları tartıştı.

Redcatpig blockchain teknolojisini entegre ederken engellerle karşılaşan bir web3 oyun stüdyosu. Şirketin CEO’su Marco Bettencourt, “Karşılaştığım en büyük zorluklardan biri, blockchain teknolojisinin oyunculara büyük fayda sağlayabileceğini ve oyunları geliştirebileceğini anlamalarına yardımcı olmak için iç ekibimle iletişim kurmaktı” ifadelerini kullanıyor.

Redcatpig’deki geliştiriciler bir süredir blockchain oyun çözümleri üzerinde işbirliği yapıyor. Şirketin ilk blockchain tabanlı oyunu HoverShock, 2024 yılında piyasaya sürülecek ve oyun içindeki bir pazar yerinde alınıp satılabilen, itibari veya kripto para birimleriyle satın alınabilen, NFT tabanlı görünümler ve drone’lar içerecek.

Stüdyo, blockchain’i entegre etme konusundaki kapsamlı çalışmalarına rağmen, teknolojiyle ilgili moda sözcüklerden kaçınıyor. Bettencourt konuyla ilgili olarak: “Hepimiz yeni bir teknoloji olduğunu biliyoruz. Hepimiz NFT’leri ve tescilli teknolojileri biliyoruz. Ve bu moda sözcükleri kullanarak oyun satamazsınız. Oyuncuların bunun Web3 ya da blockchain olduğunu bilmesine gerek yok. Bilmeleri gereken tek şey, bir skin satın aldıklarında ona sahip olacakları ve isterlerse yarın satabilecekleri.” ifadelerini kullanıyor.

Blockchain’i gelişimine entegre etme konusunda tepki gören bir diğer şirket ise VEU. Los Angeles’ta kurulan şirket, sanal dünyalarda gezinmek için yapay zeka destekli çözümlerde uzmanlaşıyor ancak topluluğu, blockchain teknolojisinin tanıtımını desteklemiyor.

VEU’nun ürün müdürü Nuno Rivotti de tartışmaya, “Oyuncuların ne yaptığımızı bilmelerine bile gerek yok; sadece ürünü algılamaları yeterli. Bir teknolojiyi kullanmak için onu bilmeme gerek yok. Bence sektörün yüzleşmesi gereken pivot, yani değişim bu. Tıpkı daha önce olduğu gibi, diğer teknoloji türleri de insanlar onlar hakkında konuşmayı bırakana kadar kabul görmedi” açıklamalarıyla katıldı.

Tepkilere rağmen oyun geliştiricileri blockchain kullanma konusunda yavaşlamadı, ancak artık bunu yaparken moda sözcükleri oyuncuların gözlerine sokmak istemedikleri aşikâr.

Blockchain Asya’da oyun için bir standart haline gelebilir

KaynakCoinTelegraph