Bir yatırımcı konferans görüşmesine göre Pantera Capital, ilk blokzinciri fonunu önümüzdeki üç ila dört hafta içinde yaklaşık 1,3 milyar dolarlık taahhütlü sermaye ile hayata geçirecek.

Pantera Capital geçen Kasım ayında kaynak toplamaya başladığı blokziniciri fonu için 600 milyon dolarlık bir hedefe sahipti ancak bu hedefin iki katını da aşarak 1,3 milyar dolar büyüklüğünde bir fon oluşturmayı başardı.

Coindesk’in haberine göre Pantera bu fonu oluşturmaya, Paradigm’in oluşturduğu fonun 2,5 milyar dolar büyüklüğe ulaşmasından sonra başlamıştı.

Pantera, 2023’te başlatacağı ikinci bir blokzinciri fonu için planlar da dahil olmak üzere kısa vadeli yol haritasını da açıkladı. Pantera’nın portföy geliştirme direktörü Franklin Bi’nin verdiği bilgilere göre Pantera blokzinciri fonları ile erken dönem girişimler ve token satışlarına odaklanacak.

2021’den itibaren geleneksel yatırım fonlarının kripto yatırım fonları oluşturmak için yoğun çaba harcadığına şahit oluyoruz. Uzun yıllar boyunca geleneksel alanlarda faaliyet gösteren yatırım fonlarının kripto dünyanın dinamiklerine uyum sağlamak için zamana ihtiyacı olduğu kesin ancak bu sürecin çok fazla sürmeyeceği de açıkça görülüyor.

KaynakCoindesk