Paribu, Bahçe Galata’nın ana sponsorluğunu üstlenerek kültür sanat alanındaki yeni bir iş birliğine daha imza attı.

Üstlendiği sponsorluklarla kültür ve sanatı desteklemeyi hedefleyen Paribu, şimdi de tiyatro dünyasının yeni topluluklarından Bahçe Galata’nın ana sponsoru oldu. Oyuncu ve oyuncu adaylarını desteklemek, tiyatroseverlere özgün eserler sunmak amacıyla kurulan Bahçe Galata, 2021 yılının eylül ayından beri Galata’daki kendi sahnesi, Alan Kadıköy ve farklı şehirlerde turnelere çıkarak seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.

“Özel sektörün sanata desteği yaşamsal hale geldi”

Bahçe Galata’nın kurucuları Tülin Özen, Tansu Biçer ve Saim Güveloğlu; Paribu sponsorluğuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Özel sektörün sanatsal faaliyetlere desteği günümüzde sanatsal kurumlar için destek olmanın ötesine geçti ve yaşamsal hâle geldi. Paribu’nun bu anlamdaki varlığını sadece kendimiz için değil Paribu’nun desteklediği diğer tiyatrolar için de çok önemli buluyoruz. Umarız ki, bu durum diğer kurumlara da örnek olur ve ülke tiyatrosu hep beraber çeşitlendirilebilir.

Paribu’nun Bahçe Galata’nın ana sponsoru olmasıyla ilgili konuşan Yasin Oral şunları söyledi: “Paribu olarak yarattığımız katma değeri topluma fayda sağlayacak şekilde dönüştürmek için sorumluluk alıyoruz. Kültür sanat alanında verdiğimiz sürdürülebilir desteklerle varlığımızı sürdürüyoruz. Bu yaklaşımla tiyatro dünyasının kıymetli topluluklarından Bahçe Galata’nın destekçisi olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.