Paribu, kullanıcılarına bazı erken dönem projelerine ait kripto varlıkları alıp satma imkânı sağlayacak yeni bir pazar olarak Box piyasasını kullanıma sunuyor.

Artık kullanıcılar, mobil ve web uygulamalarında TL, USDT ve Fan sekmelerinin yanı sıra, Box sekmesi üzerinden de işlem yapabilecek.

Paribu Box nedir?

Box; henüz geliştirme sürecinin erken aşamalarında olan, son ürün olarak vaatlerini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğini öngörmenin çok erken olduğu yahut halihazırda mümkün olmadığı ancak bir soruna ürettiği çözümle veya geliştirmeyi hedeflediği yapıyla umut vadeden “erken dönem proje” olarak adlandırılabilecek projelere ait kripto varlıkların alınıp satılabilmesi için oluşturulmuştur.

Kullanıcılarımızdan gelen yoğun talepler, Box sekmesinin açılmasında en önemli etkendir.

Box’ın diğer sekmelerden farkı nedir?

Paribu’nun kripto para listeleme kriterleri 18 ana, 56 alt kategoriye ayrılmaktadır. Bunlara bağlı olarak, söz konusu projenin geliştirme kalitesini ve sürekliliğini, topluluğu için erişilebilirliğini, projenin bir soruna çözüm üretme hedefi taşımasını, piyasa derinliğini, güvenlik değerlendirmesini, ekonomisini, gelişim karnesini ve daha pek çok özelliğini inceler.

Paribu’nun ana listesindeki kriterler, gelişim aşamasının henüz erken dönemlerindeki projeler için erişilebilir bir çıta olmamaktadır. Bu noktada Paribu, kullanıcılarına bazı erken dönem projelerine ait kripto varlıkları alıp satma imkânı sağlayacak yeni bir pazar olarak Box sekmesini açmaktadır.

Avantaj ve dezavantajları nelerdir?

Ekosistemde yer alan erken dönem projelerinin kirpto varlıklarına Paribu güvencesiyle erişmek ve işlem yapmak mümkün hâle gelecektir. Bununla birlikte ana listede olduğu gibi, Box sekmesi altında listelenen kripto paraların ait olduğu projeler arasında gelişim ya da devamlılık gösteremeyenler olduğunda Paribu, alım-satım işlemlerini tek taraflı sonlandırabilir.

Listelenen paraların dahil olduğu projeler gelişip büyüdüğünde Paribu’nun ana piyasasına dahil edilebilir. Ancak aksi bir durum gerçekleştiğinde kripto paralar delist edilebilir.

Kullanıcılar, Paribu’da delist edilen kripto paraları, işlem gördükleri farklı platformlara ya da kendi cüzdanlarına transfer edebilirler.

Metaverse ürünleri ile faaliyete geçecek olan Box piyasasında 10 Aralık 2021 tarihinden itibaren işlem yapılabilecek. İlerleyen dönemlerde Metaverse dışındaki proje ürünleri de Box’da listelenecek.

KaynakParibu