Paribu Hub ve BİLGİ Eğitim iş birliğinde hazırlanan Kriptoloji ve Blokzincir Sertifika Programı 6 Kasım’da başlıyor. 14 Şubat’a kadar sürecek olan eğitim, çevrimiçi düzenlenecek.

Türkiye’nin lider kripto para işlem platformu ve alanında öncü teknoloji şirketi Paribu’nun blokzincir bilinirliğini artırma hedefiyle hayata geçirdiği Paribu Hub, eğitim iş birliklerine devam ediyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde yaşam boyu eğitim birimi olarak hizmet veren BİLGİ Eğitim iş birliğinde başlattığı “Kriptoloji ve Blokzincir Sertifika Programı” ile blokzincir teknolojisinin temel prensiplerinden akıllı sözleşme geliştirme ve DApp uygulamasının oluşturulmasına kadar geniş bir perspektif sunuyor.

Sertifika programının kapsamında neler var?

“Kriptoloji ve Blokzincir Sertifika Programı” blokzincir teknolojisine dair teorik ve pratik derslerin yer aldığı kapsamlı bir içeriğe sahip. Blokzincir Teknolojisinin Temelleri, Kripto para Ekosistemleri ve İşleyişi, Ethereum ve Smart Contract Temelleri, Solidity Programlama Dili, Ethereum Virtual Machine (EVM) Anlama, Test Driven Development (TDD) ve Solidity, Node.js ve Blokzincir, DApp Geliştirme Süreci gibi dersler programda yer alıyor.

Sertifika programına kimler başvurabilir?

Yazılım, mühendislik ve matematik ağırlıklı eğitim alan kişilere yönelik olmakla birlikte bölüm ya da diploma şartı aramayan program, NodeJS bilen ve öncesinde uygulanan teknik sınavı başarıyla tamamlayan herkesin katılımına açık. 2-24 Ekim arasında başvuruları gerçekleşecek programın kabul sınavı da 25 Ekim’de çevrimiçi olarak yapılacak.

Program sonunda, yüzde 70 devamlılık gösteren tüm katılımcılara yeterlilik sertifikası verilecek. Ayrıca, gerçekleştirdiği proje ile 80 ve üzeri puan alan katılımcılar başarı sertifikası almanın yanı sıra Paribu İnsan Kaynakları tarafından staj imkânı için mülakata davet edilecek.

Eğitim hakkında detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.