Ethereum ve Web3 dünyasının en önemli etkinliği DevConnect İstanbul kapsamında Paribu Hub ve Merkezsiz iş birliğiyle düzenlenen d:pact konferansı yoğun ilgi gördü.

Türkiye’nin lider kripto para işlem platformu ve alanında öncü teknoloji şirketi Paribu’nun blokzincir bilinirliğini artırma hedefiyle hayata geçirdiği Paribu Hub, sektör etkinliklerine katkı sunmaya devam ediyor. Yılın en çok beklenen etkinliği DevConnect İstanbul kapsamında Merkezsiz iş birliğiyle d:pact konferansını düzenledi. 15 Kasım’da Yapı Kredi Bomontiada’da gerçekleşen etkinliğin destekçileri arasında; Funding The Commons, Regens Unite, Token Engineering Academy gibi sektörün önde gelen global paydaşları da yer aldı.

Paribu Hub ve Merkezsiz iş birliğinin ilk global etkinliği olan d:pact; Paribu Hub Yöneticisi Aysun Ekşioğlu, Token Engineering Academy Kurucusu Angela Kreitenweis, Regens Unite Kurucu Ortağı Corinna Schlicht, Funding The Commons Yöneticisi David Casey ve Merkezsiz Kurucu Ortağı Duygu Kambur’un açılış konuşmasıyla başladı. Gün boyu yerli ve yabancı farklı konuşmacıların katılımıyla üç farklı salonda etkinlikler gerçekleşti. Ana sahnede düzenlenen konuşmaların yanı sıra, katılımcılara iki farklı alanda workshop da sunuldu.

Konferansın odak noktasında; “Merkeziyetsiz medya mümkün mü, toplumu nasıl etkiler?”, “Web3 teknolojileri toplumsal etkiyi nasıl geliştirebilir?”, “Onarıcı hareketler sürdürülebilirliği nasıl teşvik edebilir?” ve “Web3 topluluklarındaki yönetişim biçimleri nasıl daha iyi sistemler yaratır?” sorular yer aldı.