Gençlere blokzincir teknolojileri alanında eğitimlerle yetkinlik kazandırmayı hedefleyen Paribu Hub ve YetGen iş birliğiyle gerçekleştirilen “Blokzincir Temel Eğitim Programı’’na 447 genç katılım gösterdi.  Blokzincirin bugünkü kullanım alanlarına kadar geniş bir çerçevede verilen eğitimler, gençlerden büyük ilgi gördü. 

Türkiye’deki blokzincir bilinirliğini artırmayı ve ekosistemi geliştirmeyi amaçlayan Paribu Hub’ın, eğitimde fırsat eşitliği yaratarak gençlerin yetkinliklerini geliştirme hedefiyle yola çıkan YetGen iş birliğiyle başlattığı “Blokzincir Temel Eğitim Programı” gençlerden büyük ilgi gördü. 26 Nisan’da başlayan ve 447 YetGen mezunu gencin katılımıyla gerçekleşen programda blokzincir kavramının gelişiminden son uygulamalarına kadar geniş bir çerçevede eğitim verildi.

Aralarında blokzincir alanındaki deneyimli isimlerden İsmail Hakkı Polat, Cemil Şinasi Türün, Turan Sert ve Tolga Uçak’ın verdiği eğitimlerde gençler, ilk hafta web1’den web3’e internetin gelişimiyle başlayıp blokzincir kavramının doğuşu ve kripto paralar hakkında genel bilgiler edindi. İlerleyen haftalarda deneyimli akademisyen ve girişimcilerin katkısıyla daha da derinleşen eğitimlerde; blokzincirlerin işleyişi, kullanım alanları ve geleceği, merkeziyetsiz finans kavramı (DeFi), dijital varlıklar ve uygulama örnekleri hakkında eğitimler verildi. Gençler ayrıca, NFT ve Metaverse kavramları, akıllı sözleşmeler ve potansiyel kullanım alanları, kamusal blokzincir uygulamaları, Merkez Bankası dijital paraları, blokzincir gelecekte nereye evrilecek gibi konularda da bilgi edindi.

YetGen’in gençlerde aktif öğrenmeyi desteklediği programı çerçevesinde Paribu Hub iş birliğiyle verilen eğitimlerin 17 Mayıs’ta tamamlanan son haftasında ise gençler, sektörel blokzincir uygulamalarından örnekler gördü.

Fırsat eşitliği ilkesini benimseyen, hayat boyu aktif öğrenmeyi savunan, kapsayıcı ve geri besleme kültürüne sahip 21. yüzyıl yetkinlikleri farkındalık eğitim programı olan YetGen, çevrimiçi bir program olması nedeniyle Türkiye’nin her noktasındaki bireylere ulaşmayı hedefliyor. Benzer bakış açısıyla gençlere geleceğin blokzincir teknolojilerini öğretmeyi hedefleyen Paribu Hub ile yolları da bu noktada kesişiyor. Türkiye’deki blokzincir ekosisteminin sürdürülebilir şekilde büyümesi için servisler sunmayı amaçlayan Paribu Hub, bu amaçla başlattığı eğitimlere önümüzdeki dönemde de devam edecek.