Paribu Hub ve Merkezsiz iş birliğinde düzenlenen d:pact etkinlik serisinin ilki çalıştay olarak web3 ve dayanışma temasında gerçekleşti. Sosyal fayda, yaratıcı endüstriler ve web3 ekosisteminden profesyonellerin katıldığı etkinlikte “Web3 ve sivil toplum birbirini nasıl destekleyebilir?” sorusu merkeze alınarak birçok konu konuşuldu. 

Türkiye’deki blokzincir bilinirliğini artırmayı hedefleyen Paribu Hub, merkeziyetsiz sistemlere ve web3 ekosistemine dair çalışmalar yürüten bir platform olan Merkezsiz ile iş birliği gerçekleştirerek d:pact etkinlik ve podcast serisi başlattı. Her ay farklı bir temayı odağına alacak olan serinin ilki çalıştay olarak tasarlanarak web3 ve dayanışma temasında gerçekleşti.

Depremi odağına alan etkinlikte, depremin ilk günlerinden itibaren alandaki ihtiyaçların karşılanmasına destek olmak için kripto bağış toplanması ve bu bağışların sivil toplum kuruluşlarına aktarılması gibi farklı noktalarda önemli rol oynayan web3 ekosistemi profesyonelleri bir araya geldi. Tüm gün süren çalıştayda, depremin ardından süregelen ihtiyaçlar ve uzun vadeli dayanışma için yapılması gerekenler web3 ekosistemi çerçevesinde değerlendirildi.

Etkinlikte, Pakistan ve Ukrayna’da benzer kriz süreçlerinden geçerek insani yardım ve dayanışma çalışmaları yürütmüş üç inisiyatifin kurucusunun katıldığı bir panel de gerçekleşti.

Paribu Hub ve Merkezsiz iş birliğinde gerçekleştirilen d:pact etkinlik ve podcast serisi yıl boyunca çeşitli temalarda devam edecek.