Paribu, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de 212 Photography Istanbul’un destekçileri arasında yer aldı. “Şehrin Festivali” olarak anılan ve bu yıl 6’ncı kez gerçekleşen festival, 60’ın üzerinde sanatçının 500’ü aşkın eserini sanatseverlerle buluşturdu. 

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu Paribu, 212 Photography Istanbul’un destekçisi oldu. Paribu, fotoğraf eserleri başta olmak üzere farklı sanat disiplinlerinin de yer aldığı 212 Photography Istanbul’da Paribu Art Memory ve ArtGen ile de yer aldı.

Festivalin 6’ncı yılında öne çıkanlar

5-15 Ekim tarihlerinde İstanbul’da 21 farklı mekânda gerçekleşen 212 Photography Istanbul’un kapsamında 150 bin tekil katılımcı, fotoğraf sergilerinin yanı sıra; atölye, söyleşi, film gösterimleri, konserler, performans gibi farklı disiplinlerle de buluştu.

Festivalin 6. yılında İstanbul’un iki yakasına yayılan programın ana mekânları Yapı Kredi Bomontiada, Akaretler, MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi, St. Benoît Kilisesi, Taksim Sanat, Institut Français, Müze Gazhane, Yeldeğirmeni Sanat, Moda İskelesi, Kadıköy Meydan, Soho House, Akbank Sanat, İstanbul Kitapçısı, Mutfak Sanatları Akademisi’nin yanı sıra, paralel sergilerle birlikte Büyükdere 35, Anna Laudel, Fotoğrafevi, Noks Art Space de yer aldı.

Paribu Art Memory ve ArtGen de festivalin bir parçası oldu

Paribu, festival kapsamında Kadıköy İskele Meydanı’nda sergilenecek olan ve artırılmış gerçeklik teknolojisi ile hazırlanmış “Şehri Yeniden Biçimlendirmek” isimli sergiyi, sanatseverlerle buluşturmak için destek verdi.

Yalnızca destekçi olarak kalmayan Paribu’nun kültür sanat alanındaki yaklaşımının bir yansıması olan çağdaş sanat eserleri koleksiyonu Paribu Art Memory ile de etkinliğin bir parçasıydı. Koleksiyonun seçili dijital eserleri Bomontiada’da sergilenirken Müze Gazhane’de de yapay zekâ ve sanatı bir araya getiren ArtGen uygulaması yer aldı. Bomontiada, Kadıköy İskele Meydanı’ndaki sergileri ziyaret edip anahtar kelimeleri bulan 540 katılımcı, onları kullanarak ArtGen ile sanat eseri üretimini deneyimledi. Bunun yanı sıra Paribu’nun sergi mekânlarında yer alan QR kodlardan yola çıkarak hazırladığı oyuna katılan 314 kişi Paribu’dan özel hediyeler kazandı.

Paribu’nun, 212 Photography Istanbul’a özel hazırladığı filmi YouTube kanalından izleyebilir, festivaldeki eserler hakkında detaylı bilgi almak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.