Kendi eğitim platformunda nitelikli yazılımcılar yetiştirmek için bugün 57.000’den fazla kullanıcısına ücretsiz online eğitimler sunan ve şirketlerin kendi yetenek programları açmasına yardımcı olan Patika.dev, web3 programını duyurdu. Program web3 alanında dünyanın lider şirketleriyle çalışarak yazılımcıların web3 alanında bilgilerini artırmasını ve kariyerlerini bu yeni ve kritik becerilerle geliştirmesini hedefliyor.

Patika web3’ün globalde ilk partneri, dünyanın en hızlı büyüyen blok zinciri platformlarından NEAR oldu. NEAR ortaklığıyla açılan ‘web3 ve NEAR bootcamp’, tamamen ücretsiz ve iki aşamadan oluşuyor:

●  web3 temelleri eğitimi: Programın ilk aşamasında web3 teknolojilerini hiç bilmeyen birinin anlayacağı şekilde temeller öğretilecek. Tüm içerikler app.patika.dev’de ücretsiz yayınlanacak.

●  ‘NEAR Certified Developer’ eğitimi: İlk aşamayı tamamlayan gruplar, ikinci aşamada NEAR Sertifikalı Geliştirici (NCD) eğitimini tamamlayacak.

Bootcamp sonunda NEAR teknolojisinde ilerlemek isteyen geliştiriciler, NEAR fellowship programlarına başvurup web3 alanında proje yaparken gelir elde edebilecekler.

Program, dünyanın her yerinden başvurulara açık ve başvuran herkes seçim aşaması olmadan eğitimlere kabul edilecek. Program duyurulduğu günden itibaren ilk üç günde 23 ülkeden 650 yazılımcıdan başvuru aldı.

Programa başvurmak ve bilgi edinmek için: https://www.patika.dev/web3/near

Bu program Patika.dev’in web3 alanındaki ilk adımı olarak özel bir anlam taşıyor. Özellikle Türkiye ve diğer gelişmekte olan ülkelerdeki yeteneklerin bu yeni teknolojilerde dünyanın gerisinde değil, ileride olmasına çalışmayı hedefliyor.