Ödeme devi PayPal şu ​​anda PYUSD stablecoin’iyle bağlantılı olarak SEC (Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) tarafından düzenleyici inceleme altında.

Şirket, Çarşamba günü SEC’ye sunduğu Form 10-Q’da “1 Kasım 2023’te ABD SEC İcra Dairesi’nden PayPal USD stablecoin’iyle ilgili bir mahkeme celbi aldık. Mahkeme celbi belgelerin ibrazını talep ediyor. Bu taleple bağlantılı olarak SEC ile işbirliği yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

SEC mahkeme celpleri öncelikle bilgi toplamanın bir yoludur ve mutlaka yasal işlemlere veya yaptırıma yol açmaz. SEC, topladığı bilgilere dayanarak eylem planını belirliyor.

PayPal, stablecoin’in düzenlendiğini ve tamamen desteklendiğini söyleyerek, kripto şirketi Paxos ile yaptığı ortaklık aracılığıyla Ağustos ayında PYUSD stablecoin’ini piyasaya sürmüştü. PayPal o sırada yaptığı açıklamada, PYUSD’nin New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) tarafından düzenleyici denetime tabi olan Paxos tarafından verildiğini ve PayPal’ın NYDFS’den bir BitLicense’e sahip olduğunu söyledi.

Başlangıçta PYUSD’nin lansmanını çevreleyen bir heyecan olsa da, benimsenmesi durgun görünüyor. Mevcut toplam PYUSD arzı 159 milyon token civarında. Kripto endüstrisine karşı düşmanca bir tutum içinde olduğu düşünülen SEC’in PYUSD’ye karşı herhangi bir işlem yapıp yapmayacağı henüz belli değil.

SEC daha önce Haziran ayında Binance’e karşı açtığı davada, Paxos tarafından çıkarılan bir başka stablecoin olan Binance’in BUSD’sini kayıt dışı bir menkul kıymet olmakla suçlamıştı. Şubat ayında SEC, Paxos için bir bildirim yayımlayarak, BUSD’nin kayıtsız bir menkul kıymet oluşturduğu iddiasına dayanan potansiyel bir yaptırım eylemini belirtti. Ancak Paxos, BUSD’nin federal menkul kıymetler yasaları kapsamında bir menkul kıymet olarak nitelendirilmediğini söyleyerek SEC personelinin pozisyonuna itiraz etti ve gerekirse şiddetle dava açmaya hazır olduğunu söyledi.

Paxos, Şubat ayında NYDFS’nin talimatıyla yeni BUSD tokenlarının oluşturulmasını durdurmuştu.

KaynakThe Block