PayPal, Ethereum destekli Stablecoin PYUSD’nin piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

İnternet üzerinden çalışan online ödeme sistemi PayPal, Ethereum ağında ERC-20 token olarak çıkarılacak olan PayPal USD (PYUSD) adlı kendi dolara sabitlenmiş stablecoin’ini piyasaya süreceğini duyurdu.

Kısa vadeli hazineler, dolar mevduatları ve nakit eşdeğerleri ile desteklenen stablecoin’in PayPal’ın genel ödeme altyapısının bir parçası olması bekleniyor.

Uygun ABD kullanıcıları tarafından kullanılabilecek ve PayPal ile uyumlu cüzdanlar arasında PYUSD transfer etmelerine, kişiden kişiye ödeme yapmalarına ve desteklenen diğer kripto para birimlerini PYUSD’ye ve PYUSD’den dönüştürmelerine olanak tanıyacak.

Paxos Trust Co. tarafından çıkarılan stablecoin, bağımsız bir muhasebe firması tarafından yayınlanan kamuya açık aylık rezerv raporlarına ve değerinin üçüncü taraf tasdiklerine de sahip olacak.

Stablecoin’ler bugün genel olarak ticaret, borç verme ve borç alma ile diğer dijital varlıkların kolaylaştırılması için kullanılıyor. Birçok kripto borsası ve DeFi protokolleri geleneksel bankalarla entegrasyon sağlamak yerine stablecoin kullanımı sağlayarak ticareti desteklemeye çalışıyor.

Destekçileri, stablecoin’lerin haneler ve işyerleri tarafından ödeme ve sınırlar ötesi para havalesi için yaygın olarak kullanılabileceğini düşünüyor. Mevcut ödeme yöntemlerine kıyasla, stablecoinler finansal işlemlerin düşük riskle daha hızlı ve ucuz gerçekleştirilmesini sağlıyor.

PayPal, Kredi kartı kullanarak veya kullanmayarak, İnternet üzerinden güvenli alışveriş yapılmasını ya da istenilen kişiye sadece bir e-posta adresi aracılığıyla para gönderilmesini sağlıyor.