Pekin’de belediye yönetimi, 2 yıllık (2022-2024) Metaverse inovasyon ve geliştirme planını başlattı. İşte detaylar…

Çin’in başkenti Pekin’de belediye yönetimi, tüm ilçelerin yeni yayınlanan Web3 inovasyon programına dair yönergeleri takip etmesini gerektirecek 2 yıllık (2022-2024) Metaverse inovasyon ve geliştirme planını duyurdu.

Planda metaverse, internetin Web3’e doğru büyümesini sağlayacak yeni nesil bilgi teknolojisi entegrasyonu ve inovasyonu olarak tanımlandı.

İnovasyon planı, metaverse ile ilgili endüstrileri teşvik etmeyi ve Pekin’in dijital ekonomi için bir referans şehir olacak şekilde geliştirilmesini esas alıyor.

Resmi eylem planı, tüm ilçelerin şehir düzeyinde teknolojik altyapılarını geliştirmesini bekliyor.  Ayrıca teknolojinin eğitim ve turizm gibi çeşitli alanlarda kullanımının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Öte yandan program, görsel kentsel alan dijital platformu geliştirmek ve verimli bir akıllı altyapı düzeni oluşturmak için entegre 3D görselleştirme ile GIS (Coğrafi Bilgi Sistemi) gibi teknik araçların kullanımını kapsıyor. Ek olarak sanal gerçekliği geliştirmek için finansal ve insan kaynağı desteğini teşvik ediyor. Kapsamlı programda NFT gibi yeni nesil trendlerin de araştırılması talimatı bulunuyor.

Çin, kripto varlıklara yönelik negatif tutumuyla bilinmesine rağmen 2021’in ilk aylarından beri metaverse’e ilgi gösteriyor. Yine geçtiğimiz yıl Alibaba Group Holding, Tencent Holdings Ltd. gibi yüksek profilliler dahil olmak üzere 1000’den fazla Çinli şirketin metaverse ile ilgili 10 bini aşkın ticari marka için başvuruda bulunduğu biliniyor.