Finansal özgürlüğü, Bitcoin’in benimsenmesini ve eğitimini kutlayan Plan Bitcoin forumu 20-21 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İlk ve en yaygın kullanılan stablecoin’e güç veren blockchain özellikli platform Tether Operations Limited, ikinci yıllık Plan ₿ (Bitcoin) forumunun programının yapıldığını ve 20 Ekim Cuma – 21 Ekim Cumartesi 2023 tarihlerinde İsviçre’de gerçekleştirileceğini duyurdu.

Duyuru, yaklaşık 2.000 katılımcının yer aldığı ve büyük başarı kazanan 2022’deki ilk Plan ₿ forumunun gerçekleştirilmesinden sonra yapıldı.

28-29 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenen Plan ₿ forumunun katılımcıları, finansal demokratikleşmenin ve Bitcoin’in benimsenmesinin önemini vurgulayan seçkin konuşmacıları ve panelleri dinlemenin olanağı elde etmenin yanı sıra, heyecan verici birkaç haber duyurusuna tanık oldular.

Bu haberler arasında Salvador Büyükelçisi Milena Mayorga ve Lugano Belediye Başkanı Michele Foletti’nin El Salvador ve Lugano şehrinin ekonomik iş birliği konusunda bir ortaklığa adım attığını duyurması ve Tether, Holepunch ve Synonym olarak üç şirket tarafından bir dizi eşler arası uygulamanın temel taşlarından biri olan Pear Credit’in piyasaya sürüldüğü haberi yer alıyor.

2022’deki Plan ₿ forumunun iki günü boyunca; düzenlendiği İsviçre’nin Lugano şehrinde Bitcoin Lightning Network üzerinden 1000’den fazla işlem, 130’a yakın USD₮ işlemi ve 200 LVGA işlemi dahil olmak üzere 20.000 CHF değerinde işlem gerçekleştirildi. Bölgede devam eden çalışmalar ve Plan ₿ girişimi sayesinde, şu anda Lugano genelinde Bitcoin ve Tether ile işlem yapan yaklaşık 100 ve LVGA ile işlem yapan 300 esnaf bulunduğu kaydediliyor. Bu, Lugano için önemli bir dönüm noktası oldu ve Bitcoin’in gerçek hayattaki işlemlerde ne kadar faydalı olabileceğini gösterdi.