Oyun esaslı platform Roblox, artık 13 yaş ve üzerindeki kullanıcılarına metaverse’de reklam gösteriyor.

Roblox, gelir modelini yeni bir boyut katarak metaverse’de reklam göstermeye başladı. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği platform, böylelikle kendi topluluğuna ilgili reklamlar da gösteriyor.

Platformda halihazırda sınırlı sayıda üretilen oyun içi öğeler satılıyordu. Aktif edilen reklam gösterimine ek olarak şirketin bir de NFT projesi geliştirdiği biliniyor.

Reklam sistemine ilişkin bazı gelişmeler de söz konusu. Bu kapsamda platformdaki içerikler Her yaşa uygun, +9 ve +13 olmak üzere 3 kısma ayrılmış durumda. İlgili kategorilerin genel itibarıyla oyunlardaki şiddetin sıklığı ve gerçekçiliğine dönük olarak belirlendiği belirtildi.

Son bilgilere göre oyun platformundaki kullanıcıların yüzde 54’ü 13 yaşın altındaydı. Bu veri 2021 yılına dayanıyor, dolayısıyla artık çoğu 15 yaşında olan Roblox oyuncularına yönelik bazı ek adımların da devreye alındığı görülüyor. Uygulama içi sohbet, dinamik avatarlar gibi özellikler bu noktadaki yeni Roblox özellikleri olarak sayılabilir.

Öte yandan platform, söz konusu adımı bir tür ‘yeni çare’ olarak aktif etmişe benziyor. Zira Roblox’un zararı 2022 yılında 176 milyon dolara yükseldi. Bununla birlikte günlük 52 milyonun üzerinden aktif kullanıcıya sahip olan platform, metaverse’de reklam göstererek gelir-gider dengesini kısmen de olsa düzeltmek istiyor.