Fidelity Investments, Web3 alanındaki ‘gelecek planları’ ile dikkat çekti. İşte detaylar…

Dünyanın en büyük portföy yönetim şirketlerinden Fidelity Investments, ABD’de bir dizi Web3 ürün ve hizmeti için ticari marka başvurusu yaptı. Söz konusu başvuru alanlarının NFT pazaryeri, metaverse’te yatırım ve kripto para ticareti hizmetlerini kapsadığı bildirildi.

Kısa adı USPTO olan ABD Patent Ticari Marka Ofisi’ne yapılan ticari marka başvurularının 21 Aralık 2022’de gerçekleştiği bilgisi paylaşıldı. İlgili adımlar tanınmış cari marka avukatı Mike Kondoudis tarafından bir tweet dizisi ile kamuoyuyla paylaşıldı.

Fidelity’den gelen en son raporlar, şirketin 2022’deki kripto durgunluğundan ve yakın zamanda yaşanan FTX’in çöküşünün etkilerinden pek de korkmadığını gösteriyor. Zira portföy yönetim şirketi Web3 pazarındaki görünürlüğünü ve ürünlerini geliştirmeyi planlıyor.

İlk belgelere göre Fidelity, kripto para birimleri bağlamında sanal para cüzdanları için hizmet sunmanın yanı sıra metaverse’de ticaret ve yönetim hizmetleri de vermeye başlayabilir. Ayrıca Fidelity, metaverse’de finansal hizmetlerin pazarlanması ve yatırım işiyle ilgili sınıflar, çalıştaylar, seminerler ve konferanslar gibi eğitim etkinlikleri düzenlemek istiyor…

Fidelity’nin yoğunlaştığı temel alanlardan biri haline dönüşen metaverse üzerinden gelecekte yatırım fonları, emeklilik fonları, yatırım yönetimi ve finansal planlama gibi yatırım hizmetlerinin sağlayabileceği ifade ediliyor.

Metaverse tabanlı ödeme hizmetleri de gelişiyor. Bu kapsamdaki hizmetler fatura ödemeleri, fon transferleri ile metaverse ve benzerlerinde kullanılacak kredi kartı hesaplarının mali yönlerinin yönetimini gibi konuları içerebiliyor.

Kaynakblockchain.news