Çok uzaklarda, Porto Riko’da kripto varlıklara dair son derece dikkat çekici bir gelişme yaşandı…

Bloomberg’in haberine göre Karayipler denizinin kuzeydoğusunda yer alan, ABD’ye bağlı Porto Riko merkezli Fintech Ventures Bank (FV Bank), müşterilerine kripto varlık saklama hizmeti sunmaya başladı.

Söz konusu özelliğin ilk etapta Bitcoin‘i (BTC) destekleyeceği, devamındaki süreçte Ethereum (ETH), Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) başta olmak üzere daha fazla sayıda kripto para birimi ile genişletileceği bilgisi paylaşıldı.

FV Bank, dijital varlık saklama hizmetini geleneksel finans sektörü ile kripto ekonomisi arasındaki boşluğu doldurmaya yönelik bir adım olarak görüyor. Bu noktada kurumun CEO’su, hedeflerinin kurumsal müşterilerine dijital varlık saklama ve ödeme çözümleri ile birlikte geleneksel bankacılık hizmetleri sunmak olduğunu belirtti. Ayrıca Paschini, blockchain teknolojisinin inovasyon geliştirmedeki önemine vurgu yaptı.

Konuyla ilgili olarak EY finansal suç danışmanlığı ve kripto risk lideri Steven Beattie, FV Bank’in hızla büyüyen bankacılık-kripto endüstrisindeki nadir bir oyun alanına adım attığına işaret ederek, “İlk hamlede bulunanlar sektördeki rekabetçi konumunu geliştirme şansı elde eder. Ancak ilk olmak bazı riskler de yaratır.” diyor.

Öte yandan yakın coğrafyada da benzer gelişmeler var; Avrupa’nın en büyük ikinci bankası BNP Paribas, müşterilerine dijital varlık saklama hizmetleri sunabilmek için İsviçre merkezli kripto altyapı firması Metaco ile iş birliğine gitti.
Dolayısıyla BNP Paribas’ın yakın gelecekte müşterilerine dijital varlık saklama hizmeti sunacağını öngörmek mümkün.