“GutterMelo MB.03” NFT spor ayakkabıları, gerçek hayattaki fiziksel bir spor ayakkabı kopyasıyla eşleştirildi ve 29 Haziran itibarıyla OpenSea’de…

Web3 sokak giyim markası Gutter Cat Gang ve Alman spor giyim markası Puma, NBA takımlarından Charlotte Hornets forması giyen LaMelo Ball ile birlikte çalışarak NFT spor ayakkabı koleksiyonu piyasaya sürüyor. “GutterMelo MB.03” isimli dijital spor ayakkabı koleksiyonu, 29 Haziran’da NFT pazaryeri OpenSea’de satışa açıldı.

Web sitelerine göre spor ayakkabı koleksiyonu “Basketbol kıyafetleri ve modası için yeni bir tarihin başlangıcı” anlamı taşıyor. NFT’ler LaMelo Ball tarafından Puma ile yaptığı moda odaklı işbirliği MB koleksiyonunun bir parçası olarak dizayn edilmiş. NFT spor ayakkabılarını satın alan her alıcı, aynı zamanda, gerçek hayatta büküp esnetebilecekleri fiziksel bir kopyasına da sahip olacak.

Web sitesinde, “Bu işbirliği, basketbolcuların hem sahada hem de çevrimiçi ortamda benzersiz tarzlarını gösterebilmelerini sağlayarak yeniliğin sınırlarını zorlarken, Web3 teknolojisine ve dijital koleksiyonlara daha popüler bir farkındalık sağlıyor” diye belirtiliyor.

Sabırsızlıkla bekleyen alıcılar, izin listesi platformu Premint’ten, ayakkabıyı satın almak için kayıt yaptırabiliyor, fakat bu site şimdiden koleksiyonun fazlaca ilgi gördüğünü ve tüm potansiyel alıcıların koleksiyona erişemeyeceğini kaydetti. Erken erişim izin listesine önceden giren koleksiyoncular, “GutterMelo MB.03” spor ayakkabısını 175 dolara satın alabilirken, erken erişim bekleme listesindekiler 195 dolar ödeyecek. Bu fiyat daha sonra halka açık satış alanı için 215 dolara yükselecek.

Moda alanı, NFT’lerde kendine yeni bir alan yaratırken, sokak giyimi ve spor ayakkabılar dijital moda alanında şüphesiz öncü konumda. Nisan ayında Nike, Web3 platformu .Swoosh bağlantısıyla ilk dijital spor ayakkabı koleksiyonunu halka duyurdu ve teknoloji sorunlarından dolayı yaşanan gecikmelere rağmen satışlarda 1 milyon doların üstüne çıkmayı başardı. Aynı zamanda Nisan ayında Adidas, Into the Metaverse Web3 (30.000 dijital koleksiyondan oluşan bir koleksiyon modeli) ekosistemiyle bağlantılı ilk NFT serisini piyasaya sürmüştü…

KaynakCoindesk