PwC denetim ve muhasebe alanında dünyanın prestijli zirvelerinden olan International Accounting Forum & Awards’da “Yılın Dijital İnovasyonu 2023” ödülüne layık görüldü. PwC, yapay zeka alanındaki yetenekleri ile öngörüye dayalı analitik, yapay zeka destekli mali raporlama denetimi ve arama işlevi ile ödülün sahibi oldu. PwC’nin yapay zeka alanındaki yetenekleri, “denetim hizmetlerinde kaliteyi, verimliliği veya katma değeri iyileştirmede büyük fark yaratan yenilikçi bir inisiyatif veya yenilik” olarak kabul edildi. 

Dünyanın lider denetim, vergi ve danışmanlık şirketi PwC (PriceWaterhouseCoopers), 12. International Accounting Forum & Awards organizasyonunda “Yılın Dijital İnovasyonu 2023” ödülünün sahibi oldu. Denetim alanında dünyanın önde gelen organizasyonlarından olan ve bu yıl 12.’si düzenlenen etkinlikte PwC, denetim uzmanlarına sektörüne yönelik yeni nesil AI (yapay zeka) hizmetleri ile ödüle layık görüldü.

PwC bu ödülü üretken yapay zekanın potansiyelini keşfetmeye odaklanan yeteneklerinin yanı sıra öngörüye dayalı analitik ve yapay zeka destekli raporlama denetimi gibi sektör lideri yetenekleri ile aldı.

PwC şirketler ağı, sahip olduğu inovasyon kültürü ile yeni nesil denetim için yapay zeka hizmetlerinin temelindeki teknolojiler de dahil olmak üzere hem yerel hem de küresel gereksinimlere hitap eden yenilikçi çözümlerin geliştirilmesine öncülük ediyor.

PwC’nin denetimde AI (Yapay Zeka) alanındaki öncü yenilikleri

PwC’nin öngörüsel analitiği, bulut tabanlı makine öğrenimi ve gelişmiş istatistiksel modeller sayesinde PwC’nin denetçi ekiplerine müşteri gelirlerini en doğru şekilde tahmin etme olanağı sunuyor. Denetim prosedürlerini destekleyen bu teknoloji çözümü, analitik gereksinimleri tam olarak karşılıyor ve PwC ekibinin müşterilerini daha iyi anlamalarına yardımcı olan dahili veri güvenilirliği ve model doğrulama kontrollerini içeriyor. Bu ise çok daha özelleştirilmiş ve kaliteli bir denetimi mümkün kılıyor.

PwC’nin AI destekli “finansal tablo raporlama kontrolü”, finansal tabloların denetim süreçlerine güçlü yapay zekâ yeteneklerini entegre ederken, aynı zamanda sürdürülebilirlik ve iklim raporlamasına da yardımcı olacak, geri dönüş sürelerini azaltacak, kaliteyi artıracak ve denetim sürecini kolaylaştıracak yetenekler içeriyor.