Bloomberg News, 21e6 Capital AG tarafından sağlanan verilere dayanarak, 2023’ün başından bu yana yaklaşık 100 kripto fonunun kapandığını bildirdi. İşte detaylar…

Saygın medya platformu Bloomberg News, İsviçreli yatırım danışmanı 21e6 Capital AG’nin verilerine dayanarak, dünya çapında var olan 700’den fazla kripto fon içerisinde bu yıl toplamda 97’sinin kapandığını kaydetti.

Kripto fonları 2023 yılının ilk 6 aylık döneminde ortalama %15,2 getiri sağlarken, bitcoin’in %83,3’lük kazancı ile kıyaslandığında çok düşük performans gösterdiği ifade edildi.

Söz konusu rapora göre, fonların birçoğu geçen yıl sektördeki çalkantıların bir sonucu olarak normalden daha fazla nakit tutuyordu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan 21e6 pazarlama ve satış başkanı Maximilian Bruckner, Bloomberg’e bazı fonların bankacılık hizmetleri için yeni ortaklar bulmakta zorlandığını söyledi.

Birçok kripto fonu faaliyetlerini yavaşlatmak zorunda kaldı

Bruckner, 21e6 verileriyle ilgili bir blog gönderisinde “Fonlar iyi performans gösterdi, ancak Bitcoin’den kadar değil,” diyerek şöyle devam etti: “Popüler bankacılık ortakları ve fon yöneticilerini çevreleyen regülasyon belirsizlikleri nedeniyle birçok fon faaliyetlerini yavaşlatmak zorunda kaldı…”

KaynakThe Block