Yeni bir rapora göre blokchain ve yapay zeka teknolojilerinin birlikteliği önemli potansiyel barındırıyor…

Veri analizi şirketi Spherical Insights & Consulting tarafından paylaşılan yeni bir rapora göre, küresel blockchain ve yapay zekâ (AI) pazarı, 2030 yılına kadar 980,7 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşabilir.

Raporda blockchain ve AI için birlikte finansal güvenlik, tedarik zinciri lojistiği, çeşitli veri kümeleri oluşturma gibi alanlarda farklı uygulamalar için son derece yararlı olabileceklerinin altı çizildi. Ayrıca sayısallaştırma farklı endüstrilerde dönüşümsel değişimin kritik bir itici gücü olarak ortaya çıktığı için yapay zekâ ve blockchain’in yüksek verimlilik sağlayabileceği kaydedildi.

Ek olarak, “Blockchain ve AI, akıllı botlar ile yazılım ekosistemini hızlandırarak birbirine bağlar. Her ikisinin birleşimi evrensel kayıt, kimlik doğrulama, bot denetimi ve uyumluluk özellikleri sunar.” İfadelerine yer verildi.

Uzmanlar, konusu teknolojilerin yakında büyük ekonomik etkileri olabileceğini belirtiyor.

Raporda yatırım yönetimi platformlarında, hedge fonları için kitle kaynaklı tahmin modellerinde ve AI pazarlarındaki konumlanması göz önüne alındığında, Blockchain ve AI pazarının iş dünyası liderleri için çok değerli olabileceği ifade edildi.

Spherical Insights son olarak, bulut tabanlı blockchain AI çözümlerinin ölçeklenebilirliği artırdığı ve oldukça uygulanabilir olduğu için KOBİ’lerde araçsal bir rol oynayabileceğini vurguladı.

Kaynakblockchain.news