Global Blockchain Interoperability Market Analysis Report 2023-2028 (Küresel Blockchain Birlikte Çalışabilirlik Pazar Analizi Raporu) yayımlandı.

Tam adıyla “Global Blockchain Interoperability Market Analysis Report 2023-2028: Cross-Chain Bridges & Increasing Adoption of Blockchain Networks for Communication to Drive Growth” yayımlandı.

Research And Markets tarafından hazırlanan raporda 2023’te 300 milyon dolar olan Blockchain birlikte çalışabilirlik pazar hacminin (global), 2028 yılına gelindiğinde 1 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağı tahmini yer aldı.
Yakın tarihli Report Linker raporunda da 2030 yılı için 2,3 milyar dolar tahmini dikkat çekmişti.

Blockchain birlikte çalışabilirliğindeki pazar büyümesi, blockchain teknolojisinin gelişimini ve etkinliğini optimize etmek için IBC’ye (The Inter-Blockchain Communication Protocol) artan talep, dApp’lerdeki gelişmeler, varlık transferlerine yönelik artan ihtiyaç ve regülasyonlarla ilgili çalışmalara yapılan vurgu dahil olmak üzere çeşitli faktörlerle ilişkilendirildi.

Raporun rekabetçi değerlendirmes iOracle (ABD), R3 (ABD), GAVS Technologies (ABD), LeewayHertz (ABD), Ontology (Singapur) gibi önde gelen oyuncuların pazar payları, büyüme stratejileri ve hizmet tekliflerine ilişkin derinlemesine bir değerlendirme sağlarken Inery (Singapur) gibi şirketlere dair blockchain birlikte çalışabilirlik pazar stratejilerine de yer veriliyor.

Dikey olarak, BFSI (Bankacılık, Finansal Hizmetler ve Sigorta) segmentinin tahmin dönemi boyunca en büyük pazar büyüklüğüne ulaşacağı kaydediliyor.
BFSI sektörü, blockchain birlikte çalışabilirlik pazarında en büyük pastayı elinde bulunduruyor. Bunun nedeni sektörün güvenli veri alışverişi ve verimli işlemlere olan ihtiyacı. Ek olarak, blockchain teknolojisi şeffaflık ve gelişmiş güvenlik sağlayarak BFSI endüstrisi için ideal bir çözüm haline geliyor.

Dahası, birlikte çalışabilirlik, farklı blockchain ağlarında faaliyet gösteren birden fazla taraf arasında kesintisiz iletişim sağlayarak sınır ötesi işlemleri, bankalar arası ödemeleri ve sigorta tazminat taleplerinin işlenmesini kolaylaştırıyor. Ayrıca BFSI sektörünün ağır düzenleme ve uyumluluk gereklilikleri, blockchain birlikte çalışabilirlik çözümlerinin benimsenmesine yol açıyor.