Geleneksel finansta COVID-19 salgınıyla tetiklenen aksaklıklar, operasyonel maliyetleri azaltma vaadiyle birleşerek dijital ekosistemin yaygınlaştırılması için zemin oluşturdu.

Kamusal ve özel blockchain pazarı, ticaret, ödemeler, mutabakatlar ve varlık yönetimini kapsayan global blockchain finans piyasası, 2032 yılına kadar 79,3 milyar dolarlık bir pazara dönüşmek için iyi bir konuma sahip hale geldi.

Allied Market Research tarafından sunulan bir rapor, blockchain finans piyasası oyuncularının en önemli strateji olarak iş birliklerini ve satın almaları yoğun bir şekilde araştırdığını ortaya sürdü. 2023 yılında, halka açık blockchain alt segmenti, dünya çapında kullanılan blockchain türlerinde aslan payını simgeliyor.

Raporda açıklandığı üzere, halka açık blok zincirleri çok sayıda avantaj sunuyor:

“Halka açık blok zincirleri kaydadeğer bir hesaplama gücünden faydalanır ve bu da onları finansal işlemlerle bağlantılı, büyük dağıtılmış kayıtları korumak için ideal hale getirir. Bu faktörlerin, blok zinciri finans piyasasını güçlendirmesi beklenmektedir.”

Blockchain finans uygulamaları söz konusu olduğunda, bireyler, işletmeler, tüccarlar, endüstriler ve uluslararası kalkınma gruplarından gelen artan talep sebebiyle, sınır ötesi ödemeler ve ticaret en büyük alt segmentlerden ikisini sağlamaktadır.

Kullanıcılar birikimlerini dünya çapında taşımak için daha ucuz alternatifler aradıkça, bu eğilimin devam etmesi bekleniyor. Kuzey Amerika, 2022 yılında blok zinciri finans piyasasına hakim olmuştur ve benimseme konusundaki liderliğini devam ettirmesi beklenmektedir.

Allied Market Research, blockchain finans sektörünün trendlerinin ve dinamiklerinin nicel analizini ele alarak, yıllık bileşik büyüme oranının %60,5 olacağını öngörmüştür. Bu tahminlere göre, sektör 79,3 milyar dolarlık bir pazar haline gelmeye hazırlanıyor.

KaynakCointelegraph