Yeni bir rapora göre blockchain oyun pazarının büyüklüğü, 2028 yılında 104,5 milyar dolara ulaşabilir. İşte detaylar…

Merakla beklenen “Global Blockchain Gaming Market” (Küresel Blockchain Oyun Pazarı) başlıklı rapor yayımlandı. ResearchAndMarkets.com’da 3465 dolar fiyatla indirilebilen raporda yer alan tahmine göre blockchain oyun pazarının büyüklüğü, 2028 yılında 104,5 milyar dolara ulaşacak.

Blockchain teknolojisini kullanan unsurları içeren video oyunları şeklinde özetlenebilen blockchain oyunları, “NFT oyunları” veya “kripto oyunları” olarak da biliniyor. Bir video oyunu blockchain teknolojisini, özellikle kripto para birimlerini ve NFT’leri kullandığında oyuncular arasında alım-satım gerçekleşebiliyor. Genellikle oyunların yayıncısı her işlemden bir ücret keser. Burada App Store (iPhone) ve Google Play’in (Android) mobil oyun satışlarından ya da oyuniçi satın alımlardan aldığı komisyon akla gelebilir…

Bu türdeki yapımlara meraklılarının oyun oynayarak kripto para kazanmasına imkan tanıdığı için Play to Earn, oyna-kazan oyunları da deniliyor. En popüler Play to Earn oyunları Plant VS Undead, Gods Unchained, Axie Infinity, Battle Infinity şeklinde sıralanıyor.

Blokchain oyun sektörü, platforma göre ETH, BNB Chain, Poligon ve diğer platformlar olarak sınıflandırılıyor.

Halihazırdaki geliştiricilerin yanı sıra çok sayıda AAA oyun yayıncısı da bu alana ilgi duyuyor ve gelecek stratejileri belirliyor.

Rapor hakkında daha fazla bilgi ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.