Tüm çabalara karşın söz konusu tehlike çok canlı…

Siber güvenlik saldırıları dijital çağın öne çıkan problemlerinden biri. Bu kapsamda FBI tarafından yayımlanan yeni bir rapor ise LinkedIn üzerinden gerçekleştirilen kripto para dolandırıcılıklarını ele alıyor.

Rapora göre kötü niyetli siber korsanlar, sahte LinkedIn hesapları açarak masum kişilere ulaşıyor, mesaj yoluyla ikna ederek kripto para yatırımı yoluyla gelir vaadinde bulunuyorlar. Burada yatırımda bulunulması için ikna edilen siteler ise temelde birer sahte kripto para borsası. Her şeyiyle yasal gibi görünen bu siteler, temelde birer tuzaktan başkası değil.

Bu tipik senaryo, her ne kadar ilk anda çok inandırıcı görünmese de alanında uzmanlaşmış durumdaki siber korsanlar, ayrıntılı şekilde hareket ediyor ve duygusal zaafları çok iyi şekilde yönetiyor. Çarpıcı nokta ise kimi vakalarda 1,6 milyon doları bulan dolandırıcılıkların gerçekleşmiş olması.

Konuya ilişkin olarak bir LinkedIn sözcüsü tarafından medya platformu CNBC’ye yapılan açıklamada üyelerin güvende tutulması için her gün çalışıldığı, buna sahte hesaplar, yanlış bilgiler ve şüpheli dolandırıcılığı tespit etmek için otomatik ve manuel savunma adımlarının da dahil olduğu bilgileri paylaşıldı.

Öte yandan LinkedIn ve FBI’ın dolandırıcılıkla mücadelede birlikte çalıştığı da kaydediliyor. Ayrıca LinkedIn’in 2021’de 32 milyondan fazla sahte hesabı platformdan kaldırdığı bilgisi mevcut.

Tüm çabalara karşın söz konusu tehlike çok canlı. Bir grup kurbanın milyonlarca dolar kaybettiği bildiriliyor.

KaynakCoindesk