Girişim sermayesi fonları tarafından metaverse projelerine, 2023’ün ilk yarısında toplamda 707 milyon dolarlık yatırım yapıldı.

DappRadar’ın raporuna göre kripto piyasasındaki gerileme ve arazi fiyatlarındaki sert düşüşe rağmen metaverse endüstrisinin 2023’ün ilk yarısında önemli miktarda yatırım çektiğine işaret etti. Rapora göre girişim sermayesi fonları tarafından metaverse projelerine toplamda 707 milyon dolarlık yatırım gerçekleşti.

Animoca gibi şirketler metaverse startup’larına önemli yatırımlar yapıyor ve bu da sektör için umut verici bir geleceğe işaret ediyor.

Rapor, özellikle 2023’ün 2. çeyreğinde piyasa hacimlerinde görülen keskin düşüşün altını çiziyor ve ilginin AI, DeFi gibi hizmetlere kaydığını bildiriyor.

Ek olarak arazi fiyatlarında sıra dışı gerilemeye vurgu söz konusu, örneğin Topia’nın taban fiyatı yaklaşık %99,58 düşerken Otherdeed for Otherside arazi değerlerinde %86 düşüş kayıtlara geçti.

The Sandbox ve Decentraland gibi diğer platformlarda da arazi fiyatlarında düşüş devam ediyor.

Tüm bu zorluklara karşın metaverse pazarı bazı olumlu gelişmeler de gördü. Bu kapsamda Ethereum Name Service (ENS), ADA Handle gibi dapp’lerin ivme kazanmasıyla merkezi olmayan kimlik çözümlerinin yükselişine tanıklık edildi. Ayrıca Apple’ın VR Pro aygıtını duyurması son dönemin öne çıkan gelişmeleri arasında yer aldı.

Bir başka dikkate değer gelişme, NFT’lerle etkileşim biçiminde devrim yaratacak olan ERC-6551’in kullanıma sunulmasıydı.

Son olarak rapor, coğrafi bölge olarak Asya’nın 2035 yılına kadar GSYİH’sında 1,4 trilyon ABD dolarına kadar çıkması öngörülen bir artışla metaverse pazarına hakim olma potansiyelini vurguluyor.

Kaynakblockchain.news