Türkiye FinTek Görünümü V1.7 başlıklı rapor, blokzinciri ve kripto varlık şirketlerinin sayısında artışa işaret ediyor…

Girişimcilik ekosistemi ve bu ekosistemin aktif olduğu pazarlar ile alakalı analitik veriler hazırlayan Startups.watch’ın, T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi desteği ile hazırladığı ‘Türkiye Fintek Görünümü’ raporlarının 28 Aralık tarihli yeni edisyonu yayımlandı.

Bu kapsamda Türkiye FinTek Görünümü V1.7 başlıklı raporun, blokzinciri ve kripto varlık ekosisteme dair olumlu veriler sunduğu görüldü.

Rapora göre Türkiye’deki FinTek şirketlerinin 250’si ödeme alanında faaliyet gösterirken ikinci sırada ise Blokzinciri-kripto varlık bulunuyor.

Kapsama dahil edilen Blokzinciri-Kripto Varlık dikeyinin 92 şirkete ulaştığına işaret edilen rapor, söz konusu alandaki gelişimi gözler önüne seriyor. Zira Eylül ayında yayımlanan önceki raporda Blokzinciri-kripto varlık şirketlerinin sayısı 84 adetti ve sıralamada ‘Bankacılık Teknolojileri’ dikeyinin gerisinde, 3. sırada konumlanıyordu. Son raporda ise Blokzinciri-kripto varlık dikeyinin eklenen 8 şirketle bankacılık teknolojileri, kurumsal finans ve sigortacılık dahil birçok kategoriyi geride bırakarak 2. sıraya yükseldiğini anlıyoruz.

Rekor yılı

Son olarak Türkiye FinTek Görünümü V1.7 raporunda 2022’nin yatırım anlamında rekor yılı olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Blokzinciri şirketlerini de kapsayan geniş bir spektrumda değerlendirilen sektör yatırımlarının 90 milyon doları geçtiği kaydediliyor.