Bitcoin madencisi Riot Blockchain (RIOT), ABD Menkul Kıymetler Borsası’na (SEC) yaptığı başvuru ile hisselerini teklif edilen en iyi fiyatlar üzerinden zaman içerisinde satmak kararı aldı. Söz konusu “atm offering” ile şirket 500 milyon dolar gelir elde etmeyi planlıyor. 

Yapılacak satışta sigortacı taraflar Cantor Fitzgerald, B. Riley Securities, BTIG, Roth Capital Partners, D.A. Davidson, Macquarie Capital (USA) ve Northland Securities olarak belirtildi.

Yapılan başvuruya göre, şirketin tedavülde bulunan 116.7 hissesi bulunurken, tüm 500 milyon dolarlık hisselerin mevcut borsa fiyatından satışa sunulması halinde hisse sayısının 20% artarak 140 milyon çıkabileceği belirtildi. Ayrıca, SEC’e yapılan başvuruda tescil edilen tüm hisselerin bir anda satılacağına yönelik bir niyet olmadığı, zamanla teklif edilecek en iyi fiyatlara göre satış yapılmak istendiği ifade edildi.

Riot yaptığı madenciliklerden elde ettiği Bitcoin’leri saklarken, operasyonlarını artırmak ve şirketi genişletmek adına belli zamanlarda yaşanan sermaye artışları üzerinden tahvil sunuyor.

Yakın zaman önce yapılan açıklamada, RIOT 1 Mart 2022 itibariyle 5,783 Bitcoin bulundurduğunu belirtti. Bitcoin’in bugünlerde $43,700 seviyesinde gezinen fiyatından bu miktar yaklaşık 253 milyon dolara denk geliyor.

Son olarak RIOT hisseleri geçtiğimiz Cuma 2% değer kaybederken rakipleri Marathon Digital (MARA) ve Hut 8 (HUT) ufak kazanımlar gösterdi.

ATM offering nedir?
Piyasada arz, halka açık şirketler tarafından zaman içinde sermaye artırmak için kullanılan bir tür devam eden hisse senedi teklifi (At-the-market offering).

KaynakCoindesk