Robinhood’un eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından kontrol edilen bir şirkete ait 605,7 milyon dolar değerindeki kendi hisselerini geri aldığı duyuruldu.

ABD merkezli hisse senedi ve kripto para alım – satım platformu Robinhood’un, eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından kontrol edilen bir şirkete ait 605,7 milyon dolar değerindeki 55 milyondan fazla (her biri yaklaşık 10,96 dolardan) kendi hissesini geri aldığı duyuruldu. Söz konusu şirketin hala bir miktar Robinhood hissesine sahip olduğu belirtildi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kaynaklı bilgiye göre Robinhood, ilgili hisseleri hükümet adına elinde bulunduran ABD Polis Teşkilatı’ndan satın aldı ve tüm süreç 31 Ağustos’ta tamamlandı.

Robinhood’tan Jason Warnick konuya ilişkin açıklamasında, “Bu hisselerin satın alımını tamamlamış olmaktan mutluyuz, müşterilerimiz ve hissedarlarımız adına büyüme planlarımızı hayata geçirmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

ABD Adalet Bakanlığı, bu yılın başlarında eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried (üste) tarafından kurulan Emergent Fidelity Technologies’in hisselerine el koymuştu. Bankman-Fried, Ocak ayında Emergent’ın Robinhood hisselerini borçlulardan korumaya çalışmış ve mahkeme dosyalarında fonların kendisinin hukuki savunmasını finanse edeceğini belirtmişti.

250 milyon dolarlık kefaleti 11 Ağustos’ta iptal edilen, kripto ekosisteminde şok etkisi yaratan bir dizi skandalın arkasındaki isim Bankman-Fried, Ekim ayındaki duruşmasına ABD’nin New York şehrindeki bir hapishanede hazırlanıyor.

KaynakThe Block