Rusya Federasyonu Merkez Bankası kripto paraların dış ödemelerde kullanımı konusunu tüm detayları ile araştırıyor…

Rusya Federasyonu Merkez Bankası (Центра́льный банк Росси́йской Федера́ции), kripto firmalarının denetimin aktif olduğu bir ortamda uluslararası iş yapması konusunda hazır görünüyor. Rus haber ajansı RIA Novosti’ye göre Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, “Kripto paranın yabancı ülkelerle ilgili hesaplaşmalarda kullanılacağı” kaydetti.

“Ülke içinde kripto paraların kullanılmaması görüşüne bağlıyız. Ancak dış ödemeler için bunun deneysel bir şekilde mümkün olması gerektiğine inanıyoruz,” Diyen Nabiullina, ‘bu yönde bir yasa tasarısı taslağı üzerinde çalışıldığı’ bilgisini paylaştı.
Kripto şirketlerinin denetimine yönelik özel kuruluşların oluşturulacağını da sözlerine ekledi…

Gelişme bir hayli ilginç, zira Merkez Bankası Başkanı Nabiullina, kripto varlıklara şiddetle karşı çıkmasıyla tanınıyor. Kripto paraların yasaklanması yönünde açıklamalarda bulunan Nabiullina, dijital rublenin ise piyasaya sürülmesinin hızlandırılmasını savunmuştu.

Öte yandan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Aleksey Guznov da çalışmaların devam ettiğine işaret ederek kripto ödemelerinin hangi şirketler tarafından kullanılacağının belirlenmesi yönünde araştırmalar yürütüldüğünü bildirdi…

Ukrayna savaşı ile birlikte Rusya, çeşitli yaptırımlar sonucunda uluslararası pazarlardan uzaklaştırıldı. Bu doğrultudaki engellerin nasıl aşılabileceği konusu ise ülkede uzun zamandır gündemde.

Rusya’da ayrıca ticaretin ABD doları yerine kripto ile yapılmasının fayda sağlayacağına işaret eden açıklamalar var.