Yeni ürün teknik açıdan paladyum tokeni şeklinde ifade ediliyor, bununla birlikte değerli maden desteğine sahip bir stablecoin özelliği de taşıyor…

Rusya’da hükümet destekli blockchain şirketi Atomyze ile ülkenin önde gelen bankalarından Rosbank iş birliği ile paladyum destekli stablecoin çıkarıldı. Rosbank, söz konusu dijital varlık anlaşmasında yatırımcı tarafta yer alındığını kaydetti.

Atomyze aracılığıyla çıkarılan ilk finansal varlık, paladyum desteği ile dikkat çekiyor. Daha önce Tether ve Paxos gibi sağlayıcılar tarafından altın destekli stablecoin’ler sunulmuştu.

Yeni ürün teknik açıdan paladyum tokeni şeklinde ifade ediliyor, bununla birlikte değerli maden desteğine sahip bir stablecoin özelliği de taşıyor.

Öte yandan hem Atomyze hem de Rosbank, 27,2 milyar dolarlık serveti ile Forbes tarafından yayınlanan Milyarderler 2022 Listesi‘nde 97’inci sırada bulunan Vladimir Potanin’in (Vladimir Putin değil), kurucu ortağı olduğu holding ve yatırım şirketi Interros tarafından destekleniyor. Rus oligark Potanin, bir nikel-paladyum madenciliği şirketi olan Nornickel’in CEO’su durumunda ve geçtiğimiz yıllarda paladyumu tokenleştirme planlarını açıklamıştı.

“Rusya ekonomisi yeni bir tokenizasyon dönemine girdi.

Potanin, konuya ilişkin olarak, “Bu gerçekten de dikkate değer bir gelişme. Rus şirketleri ve bireyleri artık bu metala yatırım yapma fırsatına sahip,” diyerek ekledi: “Rusya ekonomisi yeni bir tokenizasyon dönemine girdi.”

Potanin geleceğe ilişkin de oldukça ilginç bir yorum paylaştı. Paladyum tokeni gibi dijital finansal varlıkların günün birinde Bitcoin gibi kripto paraların yerini alacağını iddia ederek “Endüstriyel ve diğer tokenler, kripto para birimlerinin aksine fiziksel varlıklarla destekleniyor, aynı zamanda blockchain teknolojisinin kullanılması ise tokenlerin işlemlerini güvenilir, kullanışlı ve şeffaf hale getiriyor. Yani tokenlerin kripto para birimlerini yenerek onları dijital ekonominin kenarına iteceğine inanıyorum.” Dedi.

KaynakBusiness Insider