Market.us tarafından paylaşılan rapora göre; 2023 yılında 3.9 milyar dolar olan blockchain teknolojisinin sağlık sektöründeki pazar büyüklüğünün 2033 yılına kadar 750 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Market.us tarafından paylaşılan “Sağlık Sektöründe Blockchain Teknolojisi Pazar Büyüklüğü” raporuna göre; pazarın büyümesini yönlendiren faktörler arasında veri güvenliği, gelişmiş iş birliği, idari süreçlerin düzenlenmesi ve sağlık işlemlerinde akıllı sözleşmelerin devrimci rolü bulunuyor. Bununla birlikte düzenleyici engeller, standart eksikliği ve gizlilik endişeleri gibi zorluklar da mevcut.

Blockchain’in sağlık tedarik zinciri yönetimi, hasta etkileşimi ve tele-tıp üzerindeki etkileri önemli fırsatlar sunuyor. Tokenizasyon, sağlık veri yönetimini dönüştürüyor. İş birlikçi girişimler, blockchain’in benimsenmesini teşvik ediyor. Gizlilik odaklı izinli blockchain’lere ve yapay zeka ile entegrasyona doğru bir kayma var.

Gelişmiş altyapı ve GDPR (Genel Veri Koruma Tüzüğü) uyumuyla öne çıkan Avrupa, %33 pazar payı ile sektöre liderlik ediyor. Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik, bu alandaki açığı kapatmak için çabalarını yoğunlaştırıyor.

2023 yılında 3.9 milyar dolar olan pazar büyüklüğünün 2033 yılına kadar 750 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Kaynakmarket.us