ABD’de tanınmış Avukat James Murphy, eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ile ilgili dikkat çekici yorumlarda bulundu.

Mali hizmetler alanındaki hukuk firması Murphy & McGonigle’ın eski kurucusu ve başkanı, Avukat James Murphy, eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’a ilişkin yorumlarda bulundu. Bankman-Fried’ın ‘kasıtlı olarak yanlış bir şey yapmadığına dair’ açıklamalar yaptığını, ancak bunun kaçınılmaz sonunu engelleyemeyeceğini söyledi.

Eski FTX CEO’sunun olaylarla ilgili kendi versiyonunu yaratmaya çalıştığını ve bunun için medyayı kullandığını belirten Avukat Murphy, “FTX ve (kendisine ait diğer şirket) Alameda’da olan her şey hakkında kendisini süper-şeffaf biçimde konumlandırmak istiyor” dedi.

‘O bir saptırma ustası,’ diyen Murphy, “bunu, söylediklerine dünyayı ikna edebileceklerine gerçekten inanan dolandırıcılarda sık sık görürsünüz” ifadelerini kullanıyor.

Murphy’ye göre, Bankman-Fried’in “şeffaf” olma girişimlerine rağmen, gözden düşmüş CEO aslında muhabirlerin sorularını yanıtlamıyor. “Sam Bankman-Fried yeminli değil. Aynı odada bile değil, bu yüzden onu çapraz sorguya çekemezsiniz,” diyen Murphy, yakın zamanlı bir röportaja atıfta bulunarak gazetecinin sorularına rağmen, Bankman-Fried’ın saptırmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

Eski FTC CEO’su ile ilgili davanın ‘oldukça sağlam bir şekilde’ yürütüldüğüne işaret eden Murphy, Bankman-Fried’ın yaptığı eylemlerin açıkça ‘dolandırıcılık’ olduğuna inandığını belirtti.

Kripto para borsası FTX, geçtiğimiz günlerde eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ın yasa dışı olarak yorumlanan bir dizi adımı sonrası yaşanan likidite sorunlarının ardından iflas sürecine girmişti…

KaynakCoindesk