Samsung, siber güvenlik tehditlerine karşı geliştirilen blockchain odaklı yeni çözümünü duyurdu.

Kullanıcılar artık akıllı telefonlar, akıllı saatler ve diğer bağlı cihazlar ile online ortamlarda daha fazla vakit geçirirken siber güvenlik riskleri de artıyor. Herhangi bir akıllı cihazın güvenlik açığına maruz kalması halinde diğerleri de riske girebiliyor ve Samsung, bu tip olası senaryoların önüne geçmek istiyor.

Bu kapsamda Güney Kore merkezli tüketici elektroniği şirketi Samsung, Knox Matrix çözümü ile akıllı evlerin güvenliğini artıracak. Blockchain teknolojisi ile geliştirileceği kaydedilen gelişmiş çözümün artan siber güvenlik risklerine yönelik önemli bir inovasyonu temsil edeceği belirtildi.

Sunulan Samsung Knox Matrix çözümünün çok katmanlı izleme özelliği ile akıllı evlerdeki güvenliği artırırken kullanıcının kendi özel blockchain sistemi şeklinde hizmet vereceği ifade ediliyor.

Diğer yandan güvenlik çözümünün kullanıcı deneyiminde herhangi bir negatif değişime neden olmayacağı ve oturum açma sürecini daha kolay hale getireceği aktarılıyor.

Samsung Knox Matrix, kimlik bilgilerini cihazdan cihaza paylaşacak ve hassas bilgileri koruyacak. Ayrıca Samsung cihazları Android, Tizen veya başka bir işletim sistemi ile işlev sunsa bile birleşik bir güvenlik SDK’sı sağlanabileceği bilgisi paylaşıldı.

Genel itibarıyla Samsung’un Knox Matrix ile işletim sisteminden bağımsız olarak ‘kendi ekosistemine dahil cihazları arasında’ blockchain odaklı ortak bir güvenlik standardı geliştirdiği görülüyor.

Kaynakblockchain.news