Samsung Electronics’in her yıl düzenlediği Samsung Geliştirici Konferansı’nın (SDC) dokuzuncusu San Francisco’daki Moscone Center’da gerçekleşti. Samsung’un açık inovasyon ve hizmet stratejisine olan bağlılığını vurgulayarak geliştirici ve iş ortaklarına yönelik düzenlenen etkinlikte, geliştiriciler için Bixby, Samsung Knox, SmartThings ve Tizen gibi platformlara odaklanıldı.

Samsung yetkilileri, çoklu cihaz ekosistemi aracılığıyla daha güvenli, daha sağlıklı ve daha sürdürülebilir deneyimler yaratmanın yeni yollarını tanıttı. Verilen bilgilere göre, ekosistem özellikle yeni SmartThings’in bağlantı özellikleri ve güncellenen Samsung Knox Matrix ile daha da geliştiriliyor.

Samsung, bir ekosistemde birbirine bağlı cihazların hem birbirlerinin hem de kullanıcı bilgilerinin korunduğu bir gelecek için şirketin blok zinciri tabanlı güvenlik vizyonunu yansıtan Knox Matrix’i tanıtmıştı. Samsung bu yıl, Knox Matrix’in Kimlik Bilgileri Senkronizasyonu ve Güven Zinciri gibi temel özelliklerini daha da iyileştiriyor. Samsung 2023’te, Knox Vaultu, Samsung Neo QLED 8K TV’ler için sunmuştu. 2024’te ise Knox Vault, One UI 6 veya üstü ile piyasaya sürülen belirli Galaxy A serisi akıllı telefonların da dahi olduğu daha fazla cihazı kapsayacak.

Samsung Knox Matrix’i, Samsung’un bir ekosisteme bağlı cihazların hem birbirlerini hem de kullanıcılarını koruyabileceği bir gelecek vizyonu olarak tanımlıyor. Bu, hayatımızın daha fazla cihazı ve yönü birbirine bağlandıkça giderek daha önemli hale gelecek olan güvenliğe yönelik kapsamlı bir yaklaşım.

Dünyanın dört bir yanındaki birçok kullanıcı, mobil cihazlardan TV’lere, buzdolaplarından robot elektrikli süpürgelere kadar çeşitli bağlantılı cihazlara zaten sahip. Piyasada 14 milyardan fazla bağlantılı cihazın varlığı, hiçbir daralma belirtisi göstermeyen bu manzaranın ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.

Knox Matrix’in çalışma mantığının altında ise şu yatıyor: Knox Matrix kullanan Samsung cihazları, güvenilir bir ağda birbirlerini korumak için çalışır. Bir öğenin güvenliği ihlal edilirse, Knox Matrix diğerlerini korumak için onu ekosistemden izole eder. Örneğin, Knox Matrix’in cihazlar arasında desteklenmesi, akıllı evi etkin bir şekilde akıllı bir kalkana dönüştürebilir; bir kullanıcı ne kadar çok cihaza bağlanırsa genel güvenlik de o kadar güçlü olur.

Knox Matrix, tüm bunları özel bir blok zincirinde yöneterek uyumlu cihazların birbirlerini ihlallere karşı kontrol etmesine ve akıllı tehdit izlemeyle güvenliği sağlamasına olanak tanıyor. Samsung, uygulanan bu adımlar ve tanıtılacak daha fazla özellik sayesinde kullanıcıların birden fazla bağlı cihazın keyfini güvenli ve rahat bir şekilde çıkarabileceğini söylüyor.