Çin’in en büyük şehri ve finans merkezi Şangay, 2025 yılına kadar Hong Kong ve Singapur ile bağlantı kurmak için blok zinciri altyapı merkezi kurmayı planlıyor…

Pazartesi günü yayınlanan bir hükümet raporuna göre, Çin’in en büyük şehri ve finans merkezi olan Şanghay, 2025 yılı sonuna kadar bir blok zinciri altyapısı kurmayı ve dijital varlıklar, ulaşım, endüstriyel nesnelerin interneti, tedarik zinciri yatırımı ve karbon yönetimi gibi alanlarda uygulama yapmak için Hong Kong ve Singapur ile bağlantılar kurmayı amaçlıyor. Raporda projeye ayrılan yatırım miktarlarına ilişkin detay verilmedi.

Detaylar:

  • Şangay planı, yerel yönetim planlarını, kamu hizmetlerini ve gerçek dünya ekonomi uygulamalarını yönetmede, şehrin blok zinciri hedeflerini destekleyen bir blok zinciri ağı ve özel bilgi işlem gücü kümeleri oluşturmayı içeriyor.
  • Şanghay Belediyesi Ekonomi ve Bilişim Komisyonu tarafından hazırlanan plana göre Şanghay, dijital tabanlı ekonomilere geçişte global bir lider olmayı hedeflemektedir.
  • Bu hedef, Web3 teknolojileri ya da interneti blok zincirleri, değiştirilemeyen tokenlar(NFT’ler) ve metaverse çevresinde inşa edilen bir ağa dönüştürmek için gerekli teknolojilerle bağlantılı olarak şehir tarafından yayınlanan diğer planlamaları takip ediyor.
  • 2023’ün Haziran ayında Şangay, Web3 teknolojilerini kullanarak şehrin imalat sanayilerini yenilemek için üç yıllık bir planı duyurdu. Daha sonraki Temmuz ayında şehir, kültür ve turizm metaverse projelerini 2025 yılının sonuna kadar yıllık 6,9 milyar ABD doları gelir getiren bir endüstri haline kavuşturma hedefini belirledi.
  • Çin’deki diğer şehirler de blok zinciri hedeflerini duyurdular. Başkent Pekin, Ocak 2023’te 80’den fazla yerel hükümet biriminden gelen verileri bir blok zinciri ağında birleştirmek için “ülkenin ilk megaşehir hükümet blok zinciri altyapısı” olarak adlandırdığı projeyi başlattı. Şehir aynı zamanda Mayıs ayında, blok zinciri teknolojisinin endüstriyel kullanımlarını araştırmak amacıyla ulusal bir blok zinciri araştırma merkezi kurmuştur.
KaynakYahoo