Ethereum yatırımcıları başta olmak üzere, kripto ekosisteminin merakla beklediği Şanghay Güncellemesi gerçekleşti.

Ana ağ üzerinde Şanghay, konsensüs ağı üzerinde Chapella veya Shapella olarak adlandırılan ve uzun süredir beklenen Ethereum güncellemesi gerçekleştirildi. Bu güncelleme, ETH 2.0 için kilitlenmiş (stake edilmiş) 32 milyar dolar değerindeki 17,6 milyon ETH’nin kilidinin açılması anlamına geldi.

Yükseltmenin etkinleştirilmesinden sonraki yarım saatte yaklaşık 5.413 ETH (10 milyon dolar) karşılığında 194.408 epoch’ta yaklaşık 285 para çekme işlemi gerçekleştirildi.

Beklenti önümüzdeki günlerde 2,3 milyar doların üzerinde değere sahip ETH tokeninin çekilebileceği yönünde. Ancak halihazırdaki 17,6 milyon ETH bir anda çekilemeyecek, zira 18 ay boyunca her gün 1350 tam doğrulayıcının hisselerini çekebilmesine izin verileceği açıklanmıştı. Dolayısıyla piyasaya günde 43.200 (83 milyon dolar) adet ETH’den fazla para giremeyecek.

Şanghay Güncellemesi uzmanlara göre son derece önemli bir adım. Bununla birlikte Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’e göre “Hala yapılması gereken çok önemli şeyler var.”

Şimdi gözler Cancun güncellemesinde…

Ağdaki bir sonraki önemli güncelleme Cancun. Bu güncelleme ekseninde ücretler ve işlem süreleri iyileştirilerek ölçeklenebilirliğin artırılmasını amaçlayan bir özellik olan proto-dank sharding özelliği gelecek.