Rusya’nın en büyük bankası Sber Bank, blok zinciri platformunu Ethereum blok zincirine entegre ederek faaliyetlerini merkezi olmayan finans ve web3’e doğru daha yoğun şekilde genişletiyor…

Daha öncesinde Sberbank olarak bilinen ve günümüzde Rusya’nın en büyük finans kurumu konumunda olan banka, blockchain platformunu Ethereum ile birleştirerek inovasyon adımlarına devam ediyor.

Bu kapsamda 30 Kasım’da Sber Bank tarafından, tescilli blockchain teknolojisi odağında resmi bir duyuru yapıldı. Duyuruda Ethereum ağında çalışan uygulamalar ve akıllı sözleşmelerle birlikte çalışabilirlik öne çıktı. Sber Bank’a göre bu, programcıların akıllı sözleşmeleri ve tüm projeleri bankanın blok zinciri ile halka açık blok zinciri ağları arasında transfer edebilmesini mümkün kılacak…

En son güncellemeler, MetaMask kripto para cüzdanı ile etkileşimi de içeriyor. Bu cüzdan, Ethereum ağı ile etkileşim için kullanılacak.

Aktarılan bilgiye göre MetaMask ile kullanıcılar Sber Bank tarafından işletilen blok zinciri ağında depolanan belirteçleri ve akıllı sözleşmeleri kullanarak işlem gerçekleştirebilecek.

Açıklamada ayrıca, entegre edilen yeni özelliklerin, blok zinciri, Web3 ve merkezi olmayan finansın pratik ticari kullanımlarını araştırmak için geliştiricileri, işletmeleri ve finans kurumlarını birleştirmede kuruma katkı sağlayacağına dikkat çekildi.

Önceki raporlara göre Rus banka, son yıllarda stablecoin de dahil olmak üzere blockchain ürünleri oluşturmak için yoğun şekilde çaba gösteriyor.

Son olarak Rus hükümeti, Sber’de %50’nin üzerinde hisseye sahip, dolayısıyla en büyük hissedar durumunda.

Kaynakblockchain.news