Shenzhen Borsası (SZSE) “Blockchain 50 Endeksi” adlı yeni bir endeks yayınladı. Borsanın resmi açıklamasına göre bu hamle, yatırımcılar için daha fazla endeks tabanlı araç sağlama teklifinin bir parçası.

Endeks, blokzinciri endüstrisinde yer alan borsa şirketlerinin performansını yansıtıyor. Örnek oluşturmak için seçilen şirketler arasında Ping An Bank, S.F. Holding, Visual China Group ve Midea Group gibi şirketler de yer alıyor.

Başkan Şi Cingping’in blokzinciri gelişiminin önemini vurgulaması üzerine son zamanlarda oluşan iyimser atmosfer, bir dizi Çinli şirketin blokzinciri ve dijital para birimi ile ilgili işlere girmesini sağladı. Bu haraketlenme blokzincirinin Çin’de daha yaygın hale geldiğinin de bir göstergesi.

Borsanın açıklamasına göre “Blokzinciri 50 Endeksi” Shenzhen borsasında blokzinciri endüstrisine katılan şirketlerin performansını yansıtacak ve yatırımcılara daha fazla endeks tabanlı enstrüman sağlayacak şekilde derlendi. Endeks, donanım ekipmanları, teknoloji, hizmetler ve diğer uygulamalar da dahil olmak üzere blokzinciri endüstrisinin üst, orta ve alt akışlarında yer alan Shenzhen listesindeki şirketleri örnekleyecek. Örneği oluşturacak ilk 50 şirket, son altı aylık dönemde ortalama günlük piyasa değerine göre seçildi.

Shenzhen’de sektöre yönelik devlet destekli çalışmalar geçtiğimiz yıldan beri yapılıyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında ise hükümet, Shenzhen Özel Ekonomik Bölgesi için yeni yayınlanan kılavuza sanal para ve merkez bankası destekli dijital para birimlerinin araştırılmasını ve tanıtımını da eklemişti.

Kaynaktechnode