Singapur’un en büyük bankası DBS, gıda israfını azaltmaya yönelik metaverse konseptini açıkladı.

Singapur’un en büyük bankası DBS, “DBS BetterWorld” ismi verilen ve The Sandbox’ta yer alacağı belirtilen metaverse deneyim alanının yıl sonuna doğru kullanıma sunulacağını duyurdu.

Resmi açıklamada, DBS BetterWorld’ün “metaverse deneyiminin iyilik için ne şekilde kullanılabileceğini göstermeyi amaçlayan oyunlaştırma odaklı bir macera” olduğu kaydedildi.

Oyunlaştırma; oyunsal düşünme ve mekaniklerin oyun-harici alanlarda, motivasyonu artırmak ve kullanıcıları problem çözmeye teşvik etmek için kullanılması şeklinde özetlenebilir.

Konu olarak ise metaverse deneyiminin bir parçası halinde oyuncuların gıda israfını azaltma teması altında DBS Vakfı tarafından desteklenen 5 işletmeden ilham alan bir dizi etkinliği tamamlaması gerektiği bilgileri paylaşıldı.
Görevlerin tamamlanması sonrasında muhtemelen çeşitli ödüller gündeme gelecek.

Öte yandan Singapurlu lider bankanın son hamlesi, geçen yıl BetterWorld‘ü geliştirmek için metaverse’teki sanal gayrimenkul birimi olan The Sandbox’ta arazi satın almasının ardından geldi. Kurumun metaverse odaklı dikkat çekici hamleler yaptığını görmek mümkün.

Bankaların metaverse’e yönelik ilgisi ise yeni değil. Örneğin geçtiğimiz yıl Birleşik Krallık merkezli bankacılık devi HSBC de spor, espor ve oyun meraklılarıyla etkileşime geçmek, bağlantı kurmak ve sanal bir deneyim geliştirmek amacıyla The Sandbox’ta arsa satın almıştı.

KaynakThe Block