SOCAR Wennovation Challenge Açık İnovasyon Programının başvuruları alınmaya başlandı.

Programın amacı “rafineri ve petrokimya endüstrisinin dijital dönüşümüne yönelik çözüm geliştiren dünya çapındaki girişimcilerle iş birliği yapmak” şeklinde açıklandı.

Çözüm beklenen alanlardan biri Oil & Gas endüstrisi özelinde blockchain çözümleri. Bu kapsamda endüstriyel blockchain çözümü geliştiren yerli veya global girişimleri programa başvurabilir.

Program detayları

  • Ana konu başlıkları: Asset Management & HSE, Refinery and Petrochemical Operations, Energy Efficiency & Sustainability, Fintech
  • Web sayfası linki: https://startup-challenge.socar.com.tr/
  • Başvuru linki: https://startup-challenge.socar.com.tr/application-form/
  • Hedef kitle: SOCAR Türkiye’nin açtığı challenge’lara yönelik dijital çözüm önerisi sunan dünya çapındaki girişimler hedeflenmektedir. Prototip seviyesini geçmiş, kullanıma hazır ürün ve servisleri bulunan girişimlerin başvurusu beklenmektedir.
  • Ödül: SOCAR Türkiye ile iş birliği fırsatı sunuluyor. Seçilen girişimlerle PoC ile başlayan iş birliği süreci yürütülecektir.

Önemli tarihler:

Ø  Başvuruların başlangıcı: 05 Ocak 2023

Ø  Başvuruların bitişi: 05 Şubat 2023

Ø  Meet-up: 25 Ocak 2023 / Bu kapsamda, program ve challenge konularının detayları, başvuracaklardan beklentiler ve gelen sorulara cevap verilmesi amaçlanıyor. Etkinlik online ve herkese açık.

Ø  Challenge day: 02 Mart 2023 / Finale kalan 10 girişimciye jüri karşısında sunum yapma fırsatı sağlanacak. Etkinlik online ve herkese açık.